Her finder du en masse dejlige opskrifter med ramsløg, som også kaldes nordens hvidløg.. Når ramsløg er i sæson, kan du finde dem rundt omkring i de danske skove, hvor du gerne må plukke, men ikke grave løgene op.


Ramsløg
Ramsløg er en af de mest kendte og mest populære vilde vækster i Danmark. Allerede fra starten af marts, afhængigt af vejret, kan du begynde at plukke de første spæde blade.
Bladene kan du bruge friskklippede over dine rugbrødsmadder i brød og pesto, som olie og kryddersalt, i kødretter, kartoffelretter og grøntsagsretter.
Blomsterne og frøene
I maj og juni blomstrer ramsløgene, hvorefter de sætter frø. Blomsterne er meget smukke som pynt på maden – både i salater og på kødretter.
Frøene kan du fx lave ramsløgkapers af, eller smide i din egen have – hvis du tør.
Ramsløg breder sig nemlig i stor stil, men har du plads, er det jo dejligt at kunne høste frisk ramsløg i sin have hver dag.


Ramsløgpesto
Det allermest nærliggende at lave med de mange ramsløgblade er selvfølgelig pesto. For mig er det decideret smagen af forår.
Pesto af ramsløg er en stærk sag, så derfor blander man ofte andre krydderurter. Ellers bliver pestoen simpelthen for bitter og kraftig i smagen til, at den smager godt.


Porchetta med ramsløg og citron
Det er som om, porchetta og ramsløg passer helt eminent sammen. Måske fordi ramsløg giver en dejlig kraftig og let bitter smag, som kontrasterer det lidt fede grisekød godt.
Porchetta med ramsløg er helt oplagt at lave i påsken.


Kartoffelsalat med ramsløg
Denne kartoffelsalat med ramsløg er bare så frisk og lækker i smagen. Den passer perfekt til de første spæde grillaftener i foråret – eller når man bare ønsker sig hen til dem.
Kartoffelsalaten er en dejlig variant til den almindelige kartoffelsalat, og er den lavet på helt nye kartofler, ja så der der jo absolut ingenting at brokke sig over i verden.


Blomkålssalat med ramsløg og røde bønner
Denne salat er både mættende og utrolig smagfuld. Derfor er den helt oplagt at lave som tilbehør til fx frikadeller eller et dejligt stykke kød.
Salaten egner sig også perfekt som frokostsalat – derhjemme eller i madpakken.


Ramsløgdressing
Det er helt oplagt at lave en dressing med ramsløg, som du kan bruge på salaten, på kødet eller som dip til grøntsagsstave.
Dressingen tager ingen tid at lave, men smager virkelig skønt.


Brydebrød med ramsløg og ost
Det smager fantastisk at komme ramsløg i hjemmebagt brød.
Her er opskriften på et brydebrød med ramsløg og ost. Madbrødet er perfekt som tilbehør til aftensmaden eller som brød til salaten.


Ramsløgsalt
Og så er der jo selvfølgelig ramsløgsalt – det nemmeste i verden at lave. Lav det efter en tur i skoven eller sammen med dine børn. Det er en skøn måde at gemme den dejlige forårsagtige smag af ramsløg på, og saltet kan holde sig i en evighed.