Lette retter

Tørrede æbleringe lavet af efterårets æblehøst

Tørrede æbleringe

Der ryger mange søde sager indenbords i denne søde decembertid, alt for mange. Vi prøver at holde det nede og begrænse os lidt, selv om det er svært.

Tørrede æbleringe i ringMen der er dog en snack, som vi gerne bytter sukkeret ud med, og det er tørrede æbleringe, som virkelig er et hit hjemme hos os. Så bliver du også træt af sukker i stride strømme, så kan vi anbefale at prøve at lave disse æblesnacks i stedet. De er meget nemme at lave, og så er det en god måde at få brugt sin æblehøst over tid.

Vi har lavet rigtig mange æbleringe af filippa-æbler, som vi får lov at hente i vores nabos have. Tørrede æbleringe af filippa-æbler får en dejlig syrlig-sød smag. Man får hele tiden lyst til at spise flere, fordi æblets koncentrerede smag nærmest bliver til en smagsmæssig sanseeksplosion i munden.

Red love

Et andet æble, som egner sig godt til tørrede æbleringe er det knaldrøde æble Red love, som du kan se på billederne. Det er et mindre, lidt syrligt æble, som har den fantastiske egenskab, at det er rødt hele vejen igennem. Æblets røde frugtkød er meget smukt, og det er blandt andet et æble, som egner sig fortrinligt friskopskåret i salater, da frugtkødet ikke bliver brunt, men bevarer sin smukke farve, når det er udskåret.

Æbler i haven

Også til tørrede æbleringe er Red lov særdeles flot, og samtidig er æblet ikke for sødt, så æbleringene stadig får denne lidt syrlig-søde smag. Dette æble kan virkelig anbefales. Æblerne bliver desuden hængende på træet indtil den første frost, og det ser utroligt smukt ud.

Sådan laver du æbleringe i en dehydrator

  • Skyl en 5-6 æbler – alt efter hvor meget plads, du har i din dehydrator
  • Fjern kernehuset i æblerne med en kernehusfjerner/udstikker
  • Skær æblerne i skiver – ikke for tynde, men heller ikke for tykke: ca. 2-3 mm
  • Placer ringene på dehydratorens hylder uden at de rører hinanden
  • Lad æbleringene tørre i ca. 5-6 timer ved ca. 60 grader
  • Opbevar i tætsluttende glas eller bøtter.

Du kan også lave æbleringene i en ovn, hvis du ikke har en dehydrator (selv om en dehydrator virkelig kan anbefales). Hvis du laver æblerne i ovnen, skal de stadig tørre i 5-6 timer ved ca. 60 – 75 grader.

God fornøjelse!

Ps/ Vi udskifter ofte noget af fredagsslikket med tørrede æbleringe og bruger dem desuden som snacks til skole og arbejde – nemt, billigt og sundt!

Æbleringe af red love

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

4 Kommentarer

  • Svar Lone M 5. december 2016 kl. 21:51

    Hold op hvor er de flotte i farven – og tillykke med dehydratoren.
    Vi har heldigvis fået opbygget et lille lager af tørnede æbler.

    • Trine Ellegaard
      Svar Trine Ellegaard 7. december 2016 kl. 16:11

      Hej Lone

      Ja, de er rigtig flotte med den røde farve, og jeg er også i gang med at tørre æbleringe en masse. Dehydratoren er fantastisk – tak for idéen 🙂

      Kh Trine

  • Svar Mette Nørrelykke 1. januar 2017 kl. 21:14

    Tak for tippet om Red love. Sådan et træ må jeg have!
    Kh Mette

    • Trine Ellegaard
      Svar Trine Ellegaard 11. januar 2017 kl. 9:47

      Hej Mette

      Ja, det må du – vi er meget glade for vores knaldrøde æbletræ.

      Mange hilsner Trine

    Skriv en kommentar