En tranebærsirup med ingefær smager virkelig dejlig både i drinks, på kager og desserter og på morgenyoghurten. Siruppen har den smukkeste mørkerøde farve og en helt unik smag. Smagen er syrlig-sød og intens og kombinationen af tranebær og ingefær er bare helt eminent.
Ret Sirup
Køkken Amerikansk
Keyword Advent, Jul
Forb. tid 5minutter
Tilb. tid 20minutter
Samlet tid 25minutter
Antal 1glas/flaske
Ingredienser
100gtranebær
3dlvand
3dlsukker
2-3 skiverfrisk ingefær
Sådan gør du
Skyl tranebærrene og kom dem i en lille gryde sammen med vand og sukker.
Bring langsomt siruppen i kog og lad den simre i ca. 10 minutter, til den begynder at tykne en smule. Er du i tvivl, om siruppen er tyknet nok, kan du tage en skefuld på en kold tallerken og sætte i køleskabet. Efter et par minutter vil den være så afkølet, at du kan se siruppens konsistens.
Sluk for gryden og kom ingefærskiverne i siruppen.
Lad siruppen trække med ingefæren i ca. 10 minutter og tag derefter ingefæren op igen.
Hæld tranebærsiruppen i et rentgjort og skoldet glas eller en flaske og opbevar den på køl indtil brug.