Go Back
Tranebærsirup med ingefær
Udskriv

Tranebærsirup med ingefær

En tranebærsirup med ingefær smager virkelig dejlig både i drinks, på kager og desserter og på morgenyoghurten. Siruppen har den smukkeste mørkerøde farve og en helt unik smag. Smagen er syrlig-sød og intens og kombinationen af tranebær og ingefær er bare helt eminent.
Ret Sirup
Køkken Amerikansk
Keyword Advent, Jul
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 1 glas/flaske

Ingredienser

  • 100 g tranebær
  • 3 dl vand
  • 3 dl sukker
  • 2-3 skiver frisk ingefær

Sådan gør du

  • Skyl tranebærrene og kom dem i en lille gryde sammen med vand og sukker.
  • Bring langsomt siruppen i kog og lad den simre i ca. 10 minutter, til den begynder at tykne en smule. Er du i tvivl, om siruppen er tyknet nok, kan du tage en skefuld på en kold tallerken og sætte i køleskabet. Efter et par minutter vil den være så afkølet, at du kan se siruppens konsistens.
  • Sluk for gryden og kom ingefærskiverne i siruppen.
  • Lad siruppen trække med ingefæren i ca. 10 minutter og tag derefter ingefæren op igen.
  • Hæld tranebærsiruppen i et rentgjort og skoldet glas eller en flaske og opbevar den på køl indtil brug.