Lav din egen smagfulde rosensnaps med lige præcis den rose, du ønsker, så længe den har en kraftig og dejlig duft. Du kan nøjes med knopper og blade fra en enkelt sort eller du kan blande en masse forskellige roser.
Ret Kryddersnaps
Køkken Dansk
Keyword Hjemmebryggeri
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 10 minutterminutter
Samlet tid 1 dayday
Antal 0.5flaske
Ingredienser
3,5dlBrøndums Klar snaps eller en anden smagsneutral og ufarvet snaps
en storhåndfuldhåndfuld nyplukkede roser, som skal dufte kraftigt
1spskhonning
Sådan gør du
Gå ud i haven og pluk en dejlig stor håndfuld roser. Det skal være duftroser, da de giver mest smag til snapsen. Hybenroser er fine eller fx den meget duftende rose Rose de recht, som virkelig er eminent at bruge i et køkken.
Rens roserne for små dyr, der ofte gemmer sig mellem bladene, og sorter halvvisne blade fra.
Hæld roserne i et stort sylteglas eller en flaske med en bred hals, fx et Weck-glas.
Fyld en halv flaske klar snaps på, rør rundt, så alle rosenblade er dækkede og sæt låg på.
Lad snapsen trække et døgns tid. Ligesom alle andre blomster, vinder smagen ved roser ikke ved at trække i længere tid, men der sker intet ved, at snapsen trækker med bladene i op til to-tre døgn.
Hæld snapsen gennem en sigte for at få bladene fra og hæld snapsen tilbage i sylteglasset. Her kommer du en spsk honning i, som du lader opløse sig. Det tager ikke så lang tid og enten samme dag eller næste, kan du filtrere snapsen.
Det gør du ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt, som du sætter i den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i. Men husk lige at smage på snapsen først, så du er sikker på, at den har den sødme og smag, som DU kan lide. Er snapsen blevet for sød eller for parfumeret, kan du fortynde den med lidt mere snaps.
Noter
Det er ikke et must, at du søder rosensnapsen med honning. Du kan sagtens undlade den, hvis du foretrækker en snaps, som ikke er så sød. Snapsen bliver en lille smule likøragtig med honning i, og jeg synes, det klæder rosensmagen rigtig godt.