Go Back
Lav din egen bøgesnaps
Udskriv

Bøgesnaps

Når bøgen springer ud, kan du lave din helt egen bøgesnaps af de helt små, friske og nyudsprungne bøgeblade. Snapsen smager faktisk af bøg og får en smuk gylden lysegrøn farve.
Ret Kryddersnaps
Køkken Dansk
Keyword Forår, Hjemmebryggeri
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 14 days
Antal 0.5 flaske

Equipment

  • Sylteglas med låg
  • Glasflaske med låg

Ingredienser

  • ca. 2 dl friskplukkede bøgeblade

Sådan gør du

  • Gå ud i haven eller naturen og pluk ca. 2 dl nyudsprungne lysegrønne bøgeblade – og også gerne knopper.
  • Rens bladene for små dyr og andet skidt. Nogle bøgeblade tenderer bl.a. til at få små lus.
  • Hæld alle bøgebladene i et stort sylteglas eller en flaske med en bred hals, fx et Weck-glas.
  • Fyld en halv flaske klar snaps på, rør rundt, så alle bøgebladene er dækket og sæt låg på.
  • Lad snapsen trække i et par uger.
  • Hæld snapsen gennem en sigte for at få bladene fra og hæld snapsen tilbage i sylteglasset. Her kommer du ca. en halv spsk honning i, som du lader opløse sig. Det tager ikke så lang tid og enten samme dag eller næste, kan du filtrere snapsen.
  • Det gør du ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt, som du sætter i den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i.
  • Men husk lige at smage på snapsen først, så du er sikker på, at den har den sødme og smag, som DU kan lide. Er snapsen blevet for sød, kan du fortynde den med lidt mere snaps. Måske skal den have en smule mere honning efter din smag?