Denne lækre salat med grønkål, rød quinoa, græskarkerner, feta og tranebær smager simpelthen så godt og er samtidigt dejligt mættende. Salaten fungerer perfekt som en god frokostsalat med fylde, men kan også bruges som et godt, sundt og nærende tilbehør til aftensmaden.
Ret Salat
Køkken Dansk
Keyword Grøn mad, Sund mad
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 5 minutterminutter
Samlet tid 20 minutterminutter
Antal 4personer
Ingredienser
Dressing
1/2dlolivenolie
4spskfriskpresset citronsaft
1tskhavsalt
friskkværnet peber
Salaten
2dlrød quinoaDu kan selvfølgelig også bruge andre farver quinoa
1dlgræskarkerner
2 store håndfulde grønkålHakket og skyllet i pose eller hele stængler
100gfetaost
1/2dltørrede tranebær
Sådan gør du
Dressing
Bland olivenolie med friskpresset citronsaft og krydr med salt og peber.
Salaten
Kog quinoaen og køl af.
Rist græskarkernerne let på en pande – pas på de ikke brænder på.
Hak grønkålen groft (hvis det er hele stængler) og kom derefter den grofthakkede grønkål i en minihakker og giv den et par sekunder, så den lige bliver snittet lidt finere. Samtidigt bliver den blank og meget grøn.
Hæld dressingen over grønkålen og vend det hele godt rundt.
Bræk fetaosten i små stykker.
Anret salaten på et fad eller i en skål: Læg grønkål ud som bund og læg afkølet quinoa ovenpå. Pynt derefter med ristede græskarkerner, fetaost og tørrede tranebær.