Go Back
Hjemmelavet ramsløgolie
Udskriv

Ramsløgolie

En hjemmelavet ramsløgolie er noget af det smukkeste med sin klare grønne farve. Olien kan du bruge til stegning, til ramsløgmayo, i marinader og dressinger, i salater og brød og fx på en cremet suppe. Nemt at lave og fuld af smag.
Ret Krydderolie
Køkken Dansk
Keyword Forår, Ramsløg
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Trækketid 1 day
Samlet tid 1 day 10 minutter
Antal 1 flaske

Equipment

  • Sylteglas med låg
  • Glasflaske

Ingredienser

  • ca. 100 g friskplukkede ramsløgblade
  • 5 dl rapsolie

Sådan gør du

  • Skyl ramsløgbladene grundigt og sæt en gryde med vand i kog.
  • Når vandet koger, dypper du bladene i vandet i ca. 15 sekunder, hvorefter du skynder dig at hive ramsløgbladene over i en skål med iskoldt vand, så du stopper processen. Brug gerne en stor hulske til det.
  • Kom de blancherede blade i en blender sammen med rapsolie og blend til olien er fin og grøn.
  • Hæld olien på glas med låg og sæt den på køl, så den kan trække i mindst et døgn og gerne 2-3 dage (men ikke længere).
  • Si olien igennem et ostelærred, så du får bladene fra (dem kan du bruge til at lave en dejlig ramsløgpesto af).
  • Hæld olien på en skoldet og rengjort flaske.

Noter

Opbevar ramsløgolien på flaske i køleskabet.