En hjemmelavet ramsløgolie er noget af det smukkeste med sin klare grønne farve. Olien kan du bruge til stegning, til ramsløgmayo, i marinader og dressinger, i salater og brød og fx på en cremet suppe. Nemt at lave og fuld af smag.
Ret Krydderolie
Køkken Dansk
Keyword Forår, Ramsløg
Forb. tid 5 minutterminutter
Tilb. tid 5 minutterminutter
Trækketid 1 dayday
Samlet tid 1 dayday10 minutterminutter
Antal 1flaske
Equipment
Sylteglas med låg
Glasflaske
Ingredienser
ca. 100gfriskplukkede ramsløgblade
5dlrapsolie
Sådan gør du
Skyl ramsløgbladene grundigt og sæt en gryde med vand i kog.
Når vandet koger, dypper du bladene i vandet i ca. 15 sekunder, hvorefter du skynder dig at hive ramsløgbladene over i en skål med iskoldt vand, så du stopper processen. Brug gerne en stor hulske til det.
Kom de blancherede blade i en blender sammen med rapsolie og blend til olien er fin og grøn.
Hæld olien på glas med låg og sæt den på køl, så den kan trække i mindst et døgn og gerne 2-3 dage (men ikke længere).
Si olien igennem et ostelærred, så du får bladene fra (dem kan du bruge til at lave en dejlig ramsløgpesto af).