Go Back
Rabarbersnaps med lakridsrod
Udskriv

Rabarbersnaps med lakridsrod

Lav din egen lækre kryddersnaps med rabarber og lakridsrod. Snapsen er utrolig nem at lave og smager afsindigt godt. Snapsen kan drikkes til frokostbordet eller kan sødes og drikkes til desserter, kage og chokolade.
Ret Kryddersnaps
Køkken Dansk
Keyword Rabarber, Sommer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Trækketid 21 days
Samlet tid 21 days 25 minutter
Antal 1 halv flaske

Equipment

  • 1 Stort sylteglas med låg
  • 1 glasflaske eller karaffel med låg

Ingredienser

  • 350 g rabarberstilke (jo rødere, jo bedre)
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 lakridsrod
  • 3,5 dl klar, smagsneutral snaps eller vodka
  • evt. honning til at søde med ved filtrering

Sådan gør du

  • Skyl og rens rabarberstænglerne og snit dem i ca. 1-2 centimeters tykkelse.
  • Læg dem i et stort sylteglas og drys sukkeret henover. Lad rabarberne stå og trække med sukkeret i en time eller to.
  • Skær lakridsroden i store stykker og læg den ned til rabarberne og hæld derefter snaps over.
  • Sæt låg på og lad snapsen trække i 3-4 uger til den er helt rød. Jo rødere rabarber, du bruger, jo rødere vil snapsen også blive. Rør gerne rundt i den med et par dages mellemrum, eller når du lige husker det.
  • Efter 3-4 uger er din rabarbersnaps med lakridsrod drikkeklar. Tag rabarberne og lakridsroden fra med en hulske eller lignende. Smag på den og smag den evt. til med en smule flydende honning, som du lader opløse sig henover et par timer eller til næste dag.
  • Filtrer snapsen ved at hælde gennem et kaffefilter sat i en tragt ned i en ren og skoldet glasflaske. Læg gerne lidt af lakridsroden i eller kom evt. en ny hel lakridsrod i – det ser meget dekorativt ud.

Noter

Med tiden vil rabarbersnapsen blive lysere i farven, hvilket jo er et godt incitament til at drikke den, inden sommeren er ovre. Men den vil stadig smage godt og kan sagtens holde sig.