Ribssnaps er en rigtig sommersnaps, som har den perfekte syrlige smag – og den mest vidunderlige røde farve. Den smager godt til frokostbordet, men også blandet i drinks.
Ret Kryddersnaps
Køkken Dansk
Keyword Ribs, Sommer
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 10 minutterminutter
Trækketid 72 daysdays
Samlet tid 72 daysdays20 minutterminutter
Antal 1halv flaske
Equipment
1 Sylteglas med låg
1 glasflaske eller karaffel med låg
Ingredienser
200gfriskplukkede ribs
2spskhonning
3,5dlklar, smagsneutral snaps eller vodka
Sådan gør du
Skyl og nip ribsene og læg dem i et stort sylteglas eller en høj flaske med en bred hals (så du kan få ribsene ud igen).
Hæld honningen over bærrene.
Hæld til sidst snapsen over og luk glasset til.
Stil snapsen et mørkt sted og lad den trække i mindst et par måneder. Smag gerne på den undervejs.
Når du kan lide smagen af snapser filtrerer du den: Læg et kaffefilter i en tragt, som du sætter i den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i. Hæld snapsen gennem filteret, men undgå at bærrene kommer med ned i kaffefilteret, da de ligesom “stopper” det hele.
Selv om du har tilsat sødestof fra starten, kan det være, at du er nødt til at smage den til efter filtreringen. Måske synes du, den er for syrlig og godt kan bruge lidt mere sødme. Er den for sød, kan du spæde med lidt mere klar snaps. Ofte er du dog nødt til at filtrere igen, da snapsen godt kan miste sin klarhed, når du tilsætter mere sukker eller honning.