Go Back
Havtornsnaps med appelsin og vanilje
Udskriv

Havtornsnaps med appelsin og vanilje

Denne havtornsnaps med appelsin og vanilje er helt klart en yndlingssnaps – både hos os selv og hos vores gæster. Den er virkelig også lækker og velsmagende og er sådan en snaps, man bare kan drikke et glas af uden noget til.
Ret Kryddersnaps
Køkken Dansk
Keyword Efterår, Havtorn, Sensommer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Trækketid 7 days
Samlet tid 7 days 20 minutter
Antal 1 halv flaske

Equipment

  • 1 Sylteglas med låg
  • 1 glasflaske eller karaffel med låg

Ingredienser

  • skrællen af 1 økologisk appelsin
  • ca. 30 g tørret havtorn
  • 1/2 flækket vaniljestang
  • 3,5 dl klar, smagsneutral snaps, fx klar Brøndum

Sådan gør du

  • Skræl appelsinen tyndt med en kartoffelskræller – du skal undgå at få den hvide bitre del med.
  • Kom de tørrede havtorn i en flaske sammen med appelsinskallen og en 1/2 flækket vaniljestang, hvor du har løsnet kornene lidt.
  • Hæld snapsen over og lad den trække i en uges tid. Smag på den og vurder, om den skal trække lidt længere.
  • Når du synes, kryddersnapsen smager som den skal, filtrerer du den ved at hælde snapsen gennem et kaffefilter sat i en tragt ned i den flaske, som du gerne vil opbevare snapsen i efterfølgende.
  • Snapsen kan snildt holde sig i et år eller mere.