Denne havtornsnaps med appelsin og vanilje er helt klart en yndlingssnaps – både hos os selv og hos vores gæster. Den er virkelig også lækker og velsmagende og er sådan en snaps, man bare kan drikke et glas af uden noget til.
Ret Kryddersnaps
Køkken Dansk
Keyword Efterår, Havtorn, Sensommer
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 10 minutterminutter
Trækketid 7 daysdays
Samlet tid 7 daysdays20 minutterminutter
Antal 1halv flaske
Equipment
1 Sylteglas med låg
1 glasflaske eller karaffel med låg
Ingredienser
skrællen af 1økologiskappelsin
ca. 30gtørret havtorn
1/2flækketvaniljestang
3,5dlklar, smagsneutral snaps, fx klar Brøndum
Sådan gør du
Skræl appelsinen tyndt med en kartoffelskræller – du skal undgå at få den hvide bitre del med.
Kom de tørrede havtorn i en flaske sammen med appelsinskallen og en 1/2 flækket vaniljestang, hvor du har løsnet kornene lidt.
Hæld snapsen over og lad den trække i en uges tid. Smag på den og vurder, om den skal trække lidt længere.
Når du synes, kryddersnapsen smager som den skal, filtrerer du den ved at hælde snapsen gennem et kaffefilter sat i en tragt ned i den flaske, som du gerne vil opbevare snapsen i efterfølgende.