Go Back
Jordbærkoldskål med friske jordbær
Udskriv

Jordbærkoldskål

En yndlingsdessert i juni er uden tvivl denne jordbærkoldskål, som serveres med en vaniljeskum og friske jordbær. Koldskålen laves på friskplukkede jordbær, hvilket giver en intens jordbærsmag og smager fuldstændig fantastisk.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Keyword Jordbær, Sommer
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Jordbærkoldskål

  • 500 g friskplukkede jordbær
  • ca. 10 spsk rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 liter tykmælk
  • 1/2 liter kærnemælk

Vaniljeskum

  • 2 æggehvider (gerne pasteuriserede)
  • ca. 6-8 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Servering

  • 500 g friske jordbær
  • evt. friske mynteblade

Sådan gør du

Jordbærkoldskål

  • Skyl og rens jordbærrene.
  • Blend dem i en stor blender sammen med sukker og vaniljesukker. Her er du nødt til at smage til, da der er stor forskel på, hvor søde jordbærrene er i sig selv, og hvor sød, du foretrækker koldskålen.
  • Hæld derefter tykmælk og kærnemælk i og blend til du har en ensartet lyserød koldskål. Smag til og tilføj evt. mere sukker eller vanilje. Hvis du har noget hjemmelavet hyldeblomstsirup, er det også supergodt her. Det tilfører koldskålen en fantastisk smag. Hyldeblomstsaft kan også bruges.

Vaniljeskum

  • Pisk æggehviderne helt stive.
  • Hæld derefter langsomt sukker i, mens du pisker. Tilsæt vaniljesukkeret.
  • Når skummet begynder at blive mere sej, stopper du med at tilsætte sukker. Smag på det. Skummet skal være let og sødt og lige til at tage en skefuld af. Det må ikke blive sej og umedgørlig, så har du hældt for meget sukker i. Tilførslen af sukker handler både om konsistens og holdning, så det er helt op til dig, hvor meget sukker der skal i.

Servering

  • Skær de restende jordbær i hvarte og lad dem trække i en skål med lidt vaniljesukker.
  • Server jordbærkoldskålen med skum i midten og drys kvarte jordbær over. Pynt evt. med et mynteblad eller to.