Go Back
Reine Claude blommelikør
Udskriv

Blommelikør på rom

Dette er en blommelikør lavet på en gylden rom og reine claude-blommer. Likøren smager skønt og fyldigt og er utrolig nem at lave. Den skal trække i mindst en måned og helst lidt længere, men den er værd at vente på, og man kan smage på den undervejs.
Ret Likører
Køkken Dansk
Keyword Blommer, Sensommer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Trækketid 90 days
Samlet tid 90 days 20 minutter
Antal 1 flaske

Equipment

  • 1 stort sylteglas/patentglas med låg

Ingredienser

  • 800 g reine claude-blommer
  • 400 g sukker
  • 1 flaske (70 cl) gylden rom

Sådan gør du

  • Skyl blommerne, tag stenene ud og skær dem i halve eller kvarte.
  • Hæld blommerne i et stort (mindst et par liter) sylteglas.
  • Hæld sukkeret over og lad blommerne stå og trække med sukkeret på køkkenbordet i mindst en times tid, så sukkeret når at smelte lidt.
  • Hæld rom i glasset og sæt låg på. Ryst glasset godt.
  • Lad blommelikøren stå og trække i mindst 30 dage og gerne så lang tid som 90 dage. Sørg for at ryste eller røre i likøren jævnligt, så sukkeret smelter, og smag på likøren undervejs.
  • Når likøren falder i din smag, filtrerer du den: Tag først blommerne op med en lille hulske eller lignende, og hæld derefter likøren gennem et kaffefilter i en tragt og ned i en glasflaske.

Noter

Blommelikøren kan holde sig i lang tid, mindst et år. Smagen vil forandre sig over tid.