Skyl grønkålen og bred den ud pået viskestykke, så den kan tørre.
Pil og hak løg og hvidløg fint og snit chilien fint.
Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i mindre tern. Tag ca. 200 g jordskokketern fra, som skal hele i suppen, efter den er blevet blendet.
Skær baconstrimlerne i mindre stykker og steg dem på en varm pande. Læg baconstykkerne på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge overskydende fedt, men behold så meget som mulig fedt på panden.
Steg løg, hvidløg, jordskokker og kartofler i fedtet fra baconen i ca. 4-5 min.
Tilsæt grøntsagsfond og fløde og lad suppen koge, til det hele er mørt.
Lynsteg imens den hakkede grønkål på en pande i et par spsk rapsolie. Det er vigtigt, at grønkålen er tør, så det ikke sprutter og sprøjter på panden.
Blend suppen i en blender og kom den tilbage i gryden. Tilsæt de rå jordskokketern og varm suppen op igen, så den er rygende varm.
Server suppen varm med baconstykker og ristet grønkål.