Kom mælken i en lille gryde og lun den, til den er håndvarm (ca. 37 grader).
Hæld mælken i en røreskål, smuldr gæren i og rør, til gæren er opløst.
Tilsæt æg, sukker og kardemomme. Rør hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen sammen.
Kom skiver af koldt smør i dejen og ælt smørret godt ind i dejen, til den er blank og glat.
Dæk skålen med film og sæt den på køl i ca. 2 timer (alternativt 1 time på køkkenbordet).
Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en plade på ca. 40 x 50 cm.
Smør marmelade på i et tyndt lag og rul derefter dejen på den lange led som til en roulade.
Skær rullen igennem på langs, så den stadig hænger sammen i toppen i den ene ende. Sno de to ben omkring hinanden i en kranseform, så dejen får et flettet udseende.
Læg kransen over på en bageplade med bagepapir. Lad kransen hæve i ca. 10 minutter.
Varm imens ovnen op til 180 grader.
Pensl kransen med æg og drys med perlesukker.
Bag kransen i ca. 25-30 minutter, til den er flot gylden og gennembagt.
Drys med hakkede pistacienødder lige inden servering.