Mirabelleclafoutis med nougat er en yderst lækker og hurtig sag at bage i sensommermånederne, hvor der er masser af mirabeller på træerne i haver og krat. Kagen er næsten dessertagtig og har en perfekt kombination af syrligt, sødt og cremet.
Ret Kage
Køkken Fransk
Forb. tid 20 minutterminutter
Tilb. tid 30 minutterminutter
Equipment
Stort ovnfast fad eller 6-10 ramekiner
Ingredienser
3æg
60ghvedemel
150gsukker
2tskvaniljesukker
1knspfint salt
2 dl sødmælk
1,5dlcremefraiche
ca. 500ghalverede mirabeller
50gnougat
Lidtsmørog sukker til formen.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader og smør det ovnfaste fad eller ramekinerne godt med smør og drys derefter med sukker.
Slå æggene ud i en skål og pisk dem, til de skummer. Tilsæt mel, sukker, vaniljesukker og salt sammen med sødmælk og cremefraiche. Pisk det hele godt sammen.
Lad dejen hvile i ca. 10-15 minutter.
Udsten og halver imens mirabellerne og læg dem i fadet/ramekinerne med skindet nedad. Hak nougaten og fordel den henover mirabellerne.
Hæld kagedejen over mirabellerne og bag clafoutisen i midten af ovnen i ca. 30 minutter.
Lad kagen køle af og server den derefter med letpisket fløde med lidt vanije i eller en god vaniljeis. Hæld evt. lidt mirabellesirup henover.
Noter
Tip: Kagen er bedst at spise inden for et par dage. Opbevar den ved stuetemperatur.