Go Back
Syltede pærer med vanilje
Udskriv

Syltede pærer med vanilje

Disse syltede pærer med vanilje smager fantastisk. De kan spises til kage og dessert, sammen med ost og på morgenmaden eller bare som de er. Pærerne er hurtige at lave og er en helt perfekt måde at gemme pærerne fra haven på.
Ret Syltning
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter

Equipment

  • Et stort sylteglas eller to små

Ingredienser

  • 1 kg pærer fx conference
  • 500 g sukker
  • 2,5 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 1 citron økologisk og usprøjtet

Sådan gør du

  • Skræl pærerne og halver dem.
  • Fjern stilk og kernehus og skær pærerne i både på ca. 1 cm.
  • Varm sukker og vand langsomt op og tilsæt kornene fra vaniljestangen og den tomme stang samt citronskal, som du skræller af i store flager med en kartoffelskræller, til sukkerlagen.
  • Bring sukkerlagen i kog og lad dem småsimre i ca. 5 minutter.
  • Når lagen har kogt lidt, tilsætter du pærerne og lader dem koge med i 1-2 minutter ved middel varme. Selv om de ikke ser helt møre ud på dette tidspunkt, så bliver de det i lagen, og de skal helst ikke koges helt bløde eller til mos.
  • Hæld pærer og sukkersiruppen i atamonskyllede sylteglas, luk til og opbevar glassene i køleskabet eller et mørkt og køligt sted.