Det er nemt og lækkert at lave sin egen hjemmelavede appelsinmarmelade. Marmeladen er smuk og smager skønt på brød og i kager, og så er den fremragende at servere sammen med ost.
Ret Syltning
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 1 timetime
Antal 2glas
Equipment
2-3 sylteglas
Ingredienser
800grenset appelsin uden skal
1dlvand
500gsukker
Sådan gør du
Skær enderne af appelsiner og skær derefter skællen af.
Skær appelsinerne i små tern.
Kom appelsinternene i en gryde med vand og bring frugten i kog. Lad appelsinen koge i ca. 10-15 minutter.
Tilsæt sukker og lad marmeladen koge videre i ca. 45 minutter eller indtil den begynder at blive tyk, klistret og lidt sirupsagtig.
Fyld marmeladen på rene, skollede og atamonskyllede sylteglas.
Luk glassene med det samme og opbevar dem mørkt og køligt.