Go Back
Appelsinmarmelade
Udskriv

Hjemmelavet appelsinmarmelade

Det er nemt og lækkert at lave sin egen hjemmelavede appelsinmarmelade. Marmeladen er smuk og smager skønt på brød og i kager, og så er den fremragende at servere sammen med ost.
Ret Syltning
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Antal 2 glas

Equipment

  • 2-3 sylteglas

Ingredienser

  • 800 g renset appelsin uden skal
  • 1 dl vand
  • 500 g sukker

Sådan gør du

  • Skær enderne af appelsiner og skær derefter skællen af.
  • Skær appelsinerne i små tern.
  • Kom appelsinternene i en gryde med vand og bring frugten i kog. Lad appelsinen koge i ca. 10-15 minutter.
  • Tilsæt sukker og lad marmeladen koge videre i ca. 45 minutter eller indtil den begynder at blive tyk, klistret og lidt sirupsagtig.
  • Fyld marmeladen på rene, skollede og atamonskyllede sylteglas.
  • Luk glassene med det samme og opbevar dem mørkt og køligt.