Go Back
Hjemmelavet kvædeflæsk
Udskriv

Kvædeflæsk – konfektflæsk med kvæder

En af de lækre ting, man kan lave ud af kvæder er kvædeflæsk, en hjemmelavet konfektflæsk, som trilles i sukker og serveres som slik. Det er virkelig lækkerier og helt oplagt at lave af kvæderne til julemåneden.
Ret Konfekt
Køkken Dansk
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 20 minutter
Antal 100 stk.

Ingredienser

  • 1 kg kvæder
  • 750 g sukker
  • 1 økologisk citron

Sådan gør du

  • Vask kvæderne og fjern fnulleret på overfladen. Skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
  • Pak kernehusene ind i et stykke gaze eller lignende. Bind en snor i toppen. Kernerne indeholder en masse pektin, som får mosen til at gelere, og derfor skal de koge med uden at blive en del af mosen.
  • Kom kvæderne i en stor gryde sammen med posen med kernehusene og skallen fra citronen. Dæk lige akkurat med vand.
  • Bring det hele i kog, og lad kvæderne koge, til de er meget møre, ca. 45 minutter.
  • Fjern posen med kernehusene og kom kvæderne i en blender eller en foodprocessor og kør dem til mos.
  • Kom mosen tilbage i gryden sammen med posen med kernehusene og tilsæt sukker og saften fra citronen.
  • Kog mosen ind til den er tyk, klar og rød. Det vil boble meget, og du skal røre grundigt i det, så det ikke brænder på.
  • Tag mosen af varmen, når den er kogt godt ind og lad den køle lidt af. Hæld den derefter i forme, som er smurt let med olie.
  • Lad kvædemosen stå og tørre i en dags tid eller to med et viskestykke over. Skær derefter flæsken i mundrette tern og tril stykkerne i sukker.
  • Server med det samme eller opbevar flæskstykkerne i et sylteglas med låg.

Noter

Du behøver ikke at skære al flæsken i tern på én gang, men lav gerne konfektflæsk ad flere omgange december måned igennem. Sæt låg på formene med den tørrede flæsk-mos og opbevar dem på køl.