Chicken butter masala er den mest lækre indiske ret – krydret og varmende og nem at tilberede. Chicken butter masala laver man på en pureret løg- og tomatsauce iblandet krydderier. Kyllingen marineres, svitses let og tilsættes derefter i saucen. Til sidst tilsætter man en smule fløde for at gøre saucen lækker cremet.
Ret Hovedret
Køkken Indisk
Forb. tid 20minutter
Tilb. tid 20minutter
Ingredienser
Marinade til kyllingen
500gfersk kyllingefilet eller -bryst
1/2 tskstødt chili
1/2tskgaram masala
1/4tskgurkemeje
1/2tsk knust hvidløg
1/2tskrevet ingefær eller ingefærpasta
salt
2 spskyoghurt
Saucen
2store spskcashewnødder
2storeløg
2spsksmør eller kokosolie
1tskgaram masala
1 x 2cmfrisk ingefær eller ingefærpasta
2fedhvidløg
2,5dlpurerede tomater, tomatsauce eller hakkede tomater
2spskstødt koriander
1tsk stødt chili
1/2tskgurkemeje
salt
0,5 - 1dlfløde
frisk koriander eller en anden frisk krydderurt
Sådan gør du
Marinering af kylling
Skær kyllingen i tern og kom det i en skål sammen med alle krydderierne, salt og yoghurt. Vend det hele godt rundt og stil kyllingen tilside indtil, du skal bruge det – helst i min. 45 minutter og gerne natten over.
Saucen
Hæld varmt vand over cashewnødderne, så det lige dækker, og lad nødder stå i blød i vandet i ca. 10-15 minutter. Hæld vandet fra og blend nødderne til en nøddepasta med en stavblender.
Pil løgene og skær dem i kvarte. Kog dem i en lille gryde med vand i ca. 10 minutter. Sigt derefter vandet fra og blend løgene til en pasta.
Smelt smørret eller kokosolien i en gryde og tilsæt garam masala. Rist krydderiet af i smørret.
Tilsæt kyllingen og svits den let.
Tilsæt løgpasta og sauter den, indtil den er helt gylden.
Tilsæt revet frisk ingefær og knust hvidløg og lad det sautere med i et par minutter.
Tilsæt cashewnøddepastaen og sauter det hele i ca. 5 minutter mere.
Tilsæt purerede tomater, koriander, chili, gurkemeje og lidt salt, og kog det hele ved middel varme, indtil der begynder at udskille sig olie fra saucen.
Kom til sidst fløde i og smag til med salt.
Server med det samme pyntet med friske krydderurter, fx frisk koriander, sammen med ris eller naanbrød.
Noter
Tip: Har du kun hakkede eller flåede tomater på lager, kan du sagtens bruge dem - kør evt. en stavblender igennem, så du får en glat tomatsauce.