Go Back

Opskrift på bivoks wraps

Her får du opskriften på, hvordan du laver dine egne bivoks wraps til at bruge i køkkenet. Bivoks madpapir kan du bruge både til  at indpakke madvarer og til at dække skåle og bøtter med i stedet for vitawrap, film og stanniol. Det er en bæredygtig tankegang, og bivoks wraps er meget nemme at lave selv.
Forb. tid10 min
Active Time10 min

Equipment

  • Pensel
  • Bagepapir
  • Bradepande
  • Tang eller køkkenpincet

Materials

Det skal du bruge til ét stykke bivoks wraps på ca. 25 x 25 cm

  • 1 stykke vasket bomuldsstof
  • ca. 2 tsk bivoksgranulat
  • ca. 1 tsk jojoba eller kokosolie
  • ca. 1 tsk knust harpiks
  • Evt. gummihandsker

Sådan gør du

  • Tænd din ovn på 150 grader.
  • Læg dit stofstykke på et stykke bagepapir på den bradepande, der hører til ovnen.
  • Drys knust harpiks på stoffet og brug en mindre pensel til at sprede det jævnt over over hele stofstykket.
    Harpiks på bivoks wraps
  • Drys bivoksgranulat ud over stofstykket og brug evt. fingrene til at fordele granulaterne jævnt (det kan være en god idé at bruge gummihandsker).
  • Dryp til sidst lidt olie ud på stofstykket - ikke meget.
  • Sæt bradepanden i ovnen i ca. 5 - 10 minutter. Hold godt øje med, hvornår det hele er smeltet og tag bradepanden ud umiddelbart derefter.
  • Lad dit bivoks madapir køle en smule af på bagepapiret eller hiv det af med en køkkenpincet eller tang og sving det lidt frem og tilbage i luften, indtil det ikke længere er brandvarmt.
    Bivoks madpapir
  • Fortsæt på samme måde, indtil du har lavet alle dine bivoks wraps.
  • Dine bivokswraps kan derefter tages i brug med det samme og skal ikke vaskes forinden.