Go Back
Semlor: Svenske fastelavnsboller med hindbærskum
Udskriv

Fastelavnsboller med hindbærskum

En blød og smagfuld gærbolle fyldt med den lækreste hjemmelavede hindbærskum. Dette er en fastelavnsbolle, som alle kan lide – både store og små – den er frisk og lækker og pynter smukt på fastelavnsbordet. Og så er den hurtig og nem at lave.
Ret Kage
Køkken Dansk
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 12 boller

Ingredienser

Bollerne

  • 50 g gær
  • 4 dl sødmælk
  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 3 tsk kardemomme
  • 500-600 g hvedemel

Hindbærskum

  • 150 g friske hindbær – alternativt en god hindbærmarmelade
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 dl piskefløde

Glasur og pynt

  • flormelis
  • kogt vand
  • frysetørrede hindbær

Sådan gør du

Bollerne

  • Smuldr gæren i en skål og varm sødmælken op til 37 grader. Hæld mælken over gæren og rør godt.
  • Smelt smørret og rør det i.
  • Rør derefter sukker, salt og kardemomme i.
  • Ælt melet ind i dejen lidt ad gangen – gerne på en røremaskine. Du skal ælte, indtil dejen er glat og smidig, det tager en 7-8 minutter.
  • Lad dejen forhæve et lunt sted i ca. 45 minutter.
  • Slå dejen sammen på et meldrysset bord og form 12-15 boller af dejen. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft og bag bollerne i 15-20 minutter til de er let gyldne.
  • Lad bollerne køle helt af.

Hindbærskum

  • Mos hindbærene med en gaffel i en skål og tilsæt flormelis og vaniljesukker. Rør det godt.
  • Pisk fløden til skum og vend hindbærmosen i. Fyld hindbærskummet i en sprøjtepose.

Sådan lægger du fastelavnbollerne sammen

  • Skær et tykt låg af fastelavnsbollerne og pil lidt af indmaden ud, så der bliver plads til flødeskummet.
  • Rør glasur sammen og kom en klat på låget. Drys evt. lidt frysetørret hindbær ovenpå som pynt.
  • Sprøjt hindbærskummet ind i fastelavnsbollen og sæt forsigtigt låget med glasur på.
  • Server med det samme.

Noter

Anvender du frosne hindbær i stedet for friske, så husk at give dem et hurtigt opkog, hvis ikke de er fra din egen have.
Bruger du hindbærmarmelade i flødeskummet, skal du undlade flormelis, da marmeladen er sød i sig selv.