Lav den dejligste tærte med broccoli og bacon, som hele familien kan lide. Tærten er helt enkel og nem at lave – og så smager den skønt.
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Forb. tid 45 minutterminutter
Tilb. tid 50 minutterminutter
Equipment
En tærteform 24-26 cm
Ingredienser
Tærtedej
100g hvedemel
40gsigtemel
40g grahamsmel
100gkoldt smør
2-3 spskvand
Fyld
1helt broccolihoved
200gbacon
salt og friskkværnet peber
Æggemasse
4æg
1dlfløde
2,5dlcreme fraiche
75grevet ost
2tskpaprika
salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Tærtedej
Bland hvedemel, sigtemel og grahamsmel sammen og hak smørret i. Tilsæt vand.
Ælt dejen hurtigt sammen – enten på røremaskine eller i hånden.
Saml dejen i en flad cirkel, kom film om og læg den i køleskabet i mindt en time.
Fyld
Skyl broccolihovedet og skær det i små buketter/stykker.
Kom broccolostykkerne i en skål og hæld kogende vand over, så al broccolien er dækket. Tilsæt en tsk salt og lad det stå i 4-5 minutter. Hæld derefter vandet fra.
Steg baconen på en meget varm pande.
Æggemasse
Pisk æggene sammen med fløden og vend derefter creme fraiche og revet ost i.
Tilsæt paprika, salt og peber.
Saml tærten
Rul tærtedejen ud og læg den i en smurt tærteform. Skær kanterne til med en kniv.
Fordel broccoli og bacon udover tærtedejen og krydr med lidt salt og peber.
Hæld æggemassen over, så den dækker fyldet.
Bag tærten ved 175 grader i 45- 60 min. Tryk evt. ovenpå tærten for at se, om den er fast og ikke safter længere.
Tag tærten ud af ovnen og lad den hvile i 5 minutter, inden den serveres med salat og brød.