Go Back
Tærte med broccoli og bacon
Udskriv

Broccolitærte

Lav den dejligste tærte med broccoli og bacon, som hele familien kan lide. Tærten er helt enkel og nem at lave – og så smager den skønt. 
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 50 minutter

Equipment

  • En tærteform 24-26 cm

Ingredienser

Tærtedej

  • 100 g hvedemel
  • 40 g sigtemel
  • 40 g grahamsmel
  • 100 g koldt smør
  • 2-3 spsk vand

Fyld

  • 1 helt broccolihoved
  • 200 g bacon
  • salt og friskkværnet peber

Æggemasse

  • 4 æg
  • 1 dl fløde
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 75 g revet ost
  • 2 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Tærtedej

  • Bland hvedemel, sigtemel og grahamsmel sammen og hak smørret i. Tilsæt vand.
  • Ælt dejen hurtigt sammen – enten på røremaskine eller i hånden.
  • Saml dejen i en flad cirkel, kom film om og læg den i køleskabet i mindt en time.

Fyld

  • Skyl broccolihovedet og skær det i små buketter/stykker.
  • Kom broccolostykkerne i en skål og hæld kogende vand over, så al broccolien er dækket. Tilsæt en tsk salt og lad det stå i 4-5 minutter. Hæld derefter vandet fra.
  • Steg baconen på en meget varm pande.

Æggemasse

  • Pisk æggene sammen med fløden og vend derefter creme fraiche og revet ost i.
  • Tilsæt paprika, salt og peber.

Saml tærten

  • Rul tærtedejen ud og læg den i en smurt tærteform. Skær kanterne til med en kniv.
  • Fordel broccoli og bacon udover tærtedejen og krydr med lidt salt og peber.
  • Hæld æggemassen over, så den dækker fyldet.
  • Bag tærten ved 175 grader i 45- 60 min. Tryk evt. ovenpå tærten for at se, om den er fast og ikke safter længere.
  • Tag tærten ud af ovnen og lad den hvile i 5 minutter, inden den serveres med salat og brød.