Skyl brombærrene forsigtigt og kom dem i en en gryde sammen med vand.
Bring gryden langsomt i kog og skru derefter ned for varmen, så brombærrene kan stå og småsimre.
Lad bærrene koge i ca. 20 min., indtil de er møre og let mosede.
Tilsæt sukker og citronsaft, og varm forsigtigt igennem, indtil al sukkeret er opløst. Lad derefter bærrene småkoge i yderligere 10-20 minutter, til det gelerer.
Lav gerne en geléprøve: Dyp en ske i geléen (saften uden brombær) og lad saften falde på en kold underkop, som har forinden har sat i køleskabet. Sæt evt. underkoppen ind i køleskabet igen et par minutter. Hvis geléen løber ud, skal den koges i længere tid, men bliver den, hvor du lægger den, er den færdig.
Når geléen er klar, hælder du den gennem en si og ned i en skål, kande eller lignende. Pres forsigtigt bærrene med en ske, indtil al saften er løbet igennem, og kasser resterne.
Hæld geléen på rene atamonskyllede sylteglas og luk til, så snart geléen er kølet af.