Go Back
Mirabellemarmelade med lavendel
Udskriv

Mirabellemarmelade med lavendel og kardemomme

Lav din egen krydrede mirabellemarmelade med lavendel og kardemomme. Marmeladen bliver smuk orangegylden (hvis den laves af gule mirabeller) og smager skønt på ost og brød.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 45 minutter

Equipment

  • Sylteglas
  • Gazebind eller et tyndt stykke ufarvet stof med snor

Ingredienser

  • 1000 g mirabeller
  • ca. 450 g sukker
  • 2 spsk citronsaft
  • 5 kardemommekapsler
  • 2 tsk tørret lavendler

Sådan gør du

  • Skyl mirabellerne og kom dem i en gryde med det vand, der følger med samt citronsaft.
  • Varm langsomt mirabellerne op under låg indtil de safter og kog dem derefter helt ud. Det tager ca. 15-20 minutter.
  • Hæld mirabellerne i et dørslag og mos dem igennem med en ske, så kun skind og sten bliver tilbage.
  • Pak tørret lavendel og kardemomme ind i et stykke gaze eller tyndt stof med snor om.
  • Hæld mirabellemosen i en gryde sammen med sukker og pakken med krydderier og kog marmeladen ind til den har den konsistens, du ønsker – ca. 20-30 minutter. Jo længere tid, du koger den, jo mere stiv og tykflydende vil den blive, og krydderierne vil have længere tid til at afgive smag. Smag gerne på marmeladen og tilsæt evt. mere sukker, hvis du finder den for syrlig.
  • Fjern krydderipakken og fyld den varme marmelade på skollede og atamonskyllede sylteglas.
  • Opbevar marmeladen køligt. Uåbnet kan den holde sig i mindst 2-3 måneder og åbnet i 2-3 uger.