Go Back
Brombærclafoutis med hvid chokolade
Udskriv

Brombærclafoutis med hvid chokolade

Brombærclafoutis med hvid chokolade er en skøn dessert eller kage til kaffen at lave i brombærsæsonen. Det er nemt og hurtigt og foreningen af kage, brombær og smeltet hvid chokolade er bare lækker.
Ret Kage
Køkken Fransk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter

Equipment

  • Stort ovnfast fad eller 8-10 ramekiner

Ingredienser

  • 3 æg
  • 60 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp fint salt
  • 2 dl sødmælk
  • 1,5 dl cremefraiche
  • ca. 400 g friske brombær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g hvid chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader og smør det ovnfaste fad eller ramekinerne godt med smør og drys derefter med sukker.
  • Slå æggene ud i en skål og pisk dem, til de skummer. Tilsæt mel, sukker, vaniljesukker og salt sammen med sødmælk og cremefraiche. Pisk det hele godt sammen.
  • Lad dejen hvile i ca. 10-15 minutter.
  • Skyl brombærrene og hæld al overskydende vand fra. Vend brombærrene i en skål med 2 spsk sukker og 1 tsk vaniljesukker.
  • Læg derefter brombærrene i fadet/ramekinerne, så de fylder godt. Hak den hvide chokolade og fordel den henover brombærrene.
  • Hæld kagedejen over brombærrene og bag clafoutisen i midten af ovnen i ca. 30 minutter – lidt kortere tid, hvis du bruger ramekiner. Kagen skal være smuk gylden og hæve godt op. Den falder ned igen, når den kommer ud af ovnen, men det er helt, som det skal være.
  • Lad kagen køle af og server den derefter med letpisket fløde med lidt vanije i eller en god vaniljeis. Hæld evt. lidt brombærsirup henover.

Noter

Tip: Kagen er bedst at spise inden for et par dage. Opbevar den ved stuetemperatur.