En god blommemarmelade skal der til i løbet af efteråret. Den har sin egen specielle smag, som er så dejlig – syrlig og sød på samme tid, blød og rød. Og så er marmeladen virkelig nem at lave.
Ret Syltning
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 1 minuteminute
Antal 3små glas
Equipment
2-3 sylteglas
Ingredienser
600gblommer
ca. 300gsukker
1/2 stang vanilje
Atamon til skylning af sylteglas
Sådan gør du
Halver blommerne, fjern stenene og skær blommerne i mindre stykker.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom blommer, sukker, vaniljestang og -korn i en gryde sammen med en lille sjat vand og bring det hele langsomt i kog.
Lad marmeladen stå og småsimre i ca. 15-20 minutter, til blommerne er kogt helt møre og marmeladen har fået struktur og er blevet mere tyktflydende.
Hvis du ønsker en glat marmelade, kan du køre en stavblender igennem.
Hæld marmeladen på skollede og atamonskyllede sylteglas og luk til.
Noter
Opbevar marmeladen mørkt og køligt.Tip: Bruger du meget modne og meget søde blommer, vil det være en god idé at starte med lidt mindre sukker og så søde marmeladen til, mens den koger.