Den skønneste pumpkin spice sirup med krydret smag af efterår. Denne sirup smager som en drøm i pumpkin spice latte eller bare i din kaffe, i chai latte eller hældt over lidt flødeskum til en god kage. Siruppen kan laves på under en halv time og er pærenem at lave.
Ret Sirup
Køkken Amerikansk
Keyword Efterår, halloween, Hygge
Forb. tid 5 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Antal 1flaske
Ingredienser
200gsukker
200gbrun farin
100ggræskarpuré
3tskvaniljesukker
4tskpumpkin spice krydderiblanding
4dlvand
Sådan gør du
Kom sukker, brun farin, græskarpuré, krydderier og vand i en gryde.
Varm langsomt op til kogepunktet, mens sukkeret smelter, og lad derefter siruppen stå og småsimre i ca. 15-20 minutter, til den er kogt ind til en tynd karamelagtig sirup.
Det kan være svært at se, hvornår siruppen har den rette konsistens, men kom fx en lille skefuld på en tallerken ind i køleskabet og tjek efter et par minutter, hvor tyk, den er blevet. Den må helst ikke blive alt for tyk, men skal heller ikke være helt tynd og vandet.
Lad siruppen køle en smule af og hæld den derefter på glas.
Noter
Siruppen kan holde sig i et par uger ved stuetemperatur. Bruger du den ikke i flere dage, vil det være en god idé at sætte den på køl – så forlænger du holdbarheden.