Go Back
Kanelgranola med tørrede æbler
Udskriv

Kanelgranola med tørrede æbler

Kanelgranola med tørrede æbler er den dejligste, knasende sprøde granola med masser af smag. Den er ideel at lave i efterårs- og vintermåneder med sin varme smag af krydderier og den syrligt-søde smag af tørrede æbletern. 
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 1 stort glas

Ingredienser

  • 1 dl mandler
  • 1 dl hasselnødder
  • 2 dl rugflager
  • 2 dl havreflager/grovvalsede havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 tsk vanilje
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk kokosolie
  • tørrede æbletern

Sådan gør du

  • Hak mandler og hasselnødder groft.
  • Bland hakkede mandler og hasselnødder, rugflager, havreflager og solsikkekerner sammen i en stor skål.
  • Hæld vaniljesukker, kanel og ingefær henover og rør rundt.
  • Tilsæt honning og kokosolie og rør det godt rundt i blandingen.
  • Hæld det hele på en bradepande beklædt med bagepapir og bag det i ovnen ved ca. 150 grader i ca. en halv time.
  • Rør i granolaen efter ca. et kvarter. og måske igen 5 – 10 minutter efter. Granolaen skal være sprød og knasende.
  • Tag bradepanden ud af ovnen og lad din granola køle helt af.
  • Bland tørrede æbletern i granolaen og fyld granolaen i et stort sylteglas eller i en kagedåse med låg.