Kanelgranola med tørrede æbler er den dejligste, knasende sprøde granola med masser af smag. Den er ideel at lave i efterårs- og vintermåneder med sin varme smag af krydderier og den syrligt-søde smag af tørrede æbletern.
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 30 minutterminutter
Antal 1stort glas
Ingredienser
1dlmandler
1dlhasselnødder
2dlrugflager
2dlhavreflager/grovvalsede havregryn
1dlsolsikkekerner
2tskvanilje
1spskstødt kanel
1tskstødt ingefær
2spskhonning
2spskkokosolie
tørrede æbletern
Sådan gør du
Hak mandler og hasselnødder groft.
Bland hakkede mandler og hasselnødder, rugflager, havreflager og solsikkekerner sammen i en stor skål.
Hæld vaniljesukker, kanel og ingefær henover og rør rundt.
Tilsæt honning og kokosolie og rør det godt rundt i blandingen.
Hæld det hele på en bradepande beklædt med bagepapir og bag det i ovnen ved ca. 150 grader i ca. en halv time.
Rør i granolaen efter ca. et kvarter. og måske igen 5 – 10 minutter efter. Granolaen skal være sprød og knasende.
Tag bradepanden ud af ovnen og lad din granola køle helt af.
Bland tørrede æbletern i granolaen og fyld granolaen i et stort sylteglas eller i en kagedåse med låg.