Go Back
Juleamaretti
Udskriv

Juleamaretti

Bag de dejligste juleamaretti – lækre italienske mandelsmåkager, som her er i en julet variant med krydderier. Småkagerne smager himmelsk og minder en smule om kransekage, men uden at være helt så søde. 
Ret kager
Køkken Italiensk
Keyword Jul
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 35 kager

Ingredienser

  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • en knivspids fint salt
  • 2 spsk Amaretto-likør
  • 425 g mandelmel
  • revet skal af en usprøjtet appelsin
  • 1/2-3/4 tsk stødt anis
  • 1 tsk stødt kardemomme

Topping

  • 80 g sukker
  • 40 g flormelis

Sådan gør du

  • Slå æggene ud i en skål og pisk dem med sukker, salt og Amaretto-likør.
  • Tilsæt mandelmel, revet appelsinskal, anis og kardemomme.
  • Rør dejen godt, til den er fin og ensartet og saml den til sidst.
  • Læg dejen i en skål og dæk med film. Sæt den på køl i minimum 1 time.
  • Tænd ovnen på 160 grader og tage dejen ud af køleskabet.
  • Del dejen i ca. 35 små kugler og tril dem fine runde.
  • Hæld sukker og flormelis i hver sin skål og vend kuglerne først i sukker og derefter i flormelis.
  • Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag mandelsmåkagerne i ca. 12-15 minutter, til de er fine og gyldne og let krakelerede.
  • Afkøl kagerne på en bagerist og opbevar dem derefter i en tætsluttende kagedåse.

Noter

Tip: Mandelkagerne smager også godt lune!