Bag de dejligste juleamaretti – lækre italienske mandelsmåkager, som her er i en julet variant med krydderier. Småkagerne smager himmelsk og minder en smule om kransekage, men uden at være helt så søde.
Ret kager
Køkken Italiensk
Keyword Jul
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 30 minutterminutter
Antal 35kager
Ingredienser
2æg
200gsukker
enknivspidsfint salt
2spskAmaretto-likør
425gmandelmel
revet skalaf enusprøjtet appelsin
1/2-3/4tskstødt anis
1tskstødt kardemomme
Topping
80gsukker
40gflormelis
Sådan gør du
Slå æggene ud i en skål og pisk dem med sukker, salt og Amaretto-likør.
Tilsæt mandelmel, revet appelsinskal, anis og kardemomme.
Rør dejen godt, til den er fin og ensartet og saml den til sidst.
Læg dejen i en skål og dæk med film. Sæt den på køl i minimum 1 time.
Tænd ovnen på 160 grader og tage dejen ud af køleskabet.
Del dejen i ca. 35 små kugler og tril dem fine runde.
Hæld sukker og flormelis i hver sin skål og vend kuglerne først i sukker og derefter i flormelis.
Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag mandelsmåkagerne i ca. 12-15 minutter, til de er fine og gyldne og let krakelerede.
Afkøl kagerne på en bagerist og opbevar dem derefter i en tætsluttende kagedåse.