Go Back
Frugtsalat med råcreme
Udskriv

Frugtsalat med råcreme

Frugtsalat er en dejlig og nem dessert, som kan laves året rundt i forskellige variationer alt efter sæsonens frugter og bær. Her er vores familieopskrift på den frugtsalat, vi har lavet hvert år til jul så længe jeg kan huske tilbage. Den smager fantastisk og har den perfekte blanding af syrlige og søde, sprøde og bløde frugter.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Keyword Jul
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • ca. 1,5 kg blandede frugter: fx 2 æbler, 2 pærer, 2 bananer, 2 appelsiner, vindruer
  • 2 tsk vaniljesukker

Råcreme

  • 4 past. æggeblommer
  • 75 g sukker (ca. 5 spsk)
  • kornene af 1 stang vanilje
  • 5 dl piskefløde

Pynt

  • 50 g hakket mørk chokolade
  • ca. 20 halve vindruer

Sådan gør du

  • Skyl frugterne og skær dem i mundrette stykker og skiver. Kom dem i en stor skål.
  • Drys vaniljesukker over frugten og vend forsigtigt rundt. Lad frugterne trække på køl i ca. 1/2 time.

Råcreme

  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
  • Pisk fløden til blødt flødeskum og vend det sammen med æggesnapsen.

Anretning

  • Vend forsigtigt frugten i råcremen og anret i en fin glasskål eller portionsglas.
  • Pynt med hakket chokolade og halve vinduer og stil frugtsalaten på køl indtil servering.