Frugtsalat er en dejlig og nem dessert, som kan laves året rundt i forskellige variationer alt efter sæsonens frugter og bær. Her er vores familieopskrift på den frugtsalat, vi har lavet hvert år til jul så længe jeg kan huske tilbage. Den smager fantastisk og har den perfekte blanding af syrlige og søde, sprøde og bløde frugter.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Keyword Jul
Forb. tid 30 minutterminutter
Tilb. tid 10 minutterminutter
Antal 6personer
Ingredienser
ca. 1,5kgblandede frugter: fx 2 æbler, 2 pærer, 2 bananer, 2 appelsiner, vindruer
2tsk vaniljesukker
Råcreme
4past.æggeblommer
75gsukker (ca. 5 spsk)
kornene af 1stangvanilje
5dlpiskefløde
Pynt
50ghakket mørk chokolade
ca. 20halve vindruer
Sådan gør du
Skyl frugterne og skær dem i mundrette stykker og skiver. Kom dem i en stor skål.
Drys vaniljesukker over frugten og vend forsigtigt rundt. Lad frugterne trække på køl i ca. 1/2 time.
Råcreme
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
Pisk fløden til blødt flødeskum og vend det sammen med æggesnapsen.
Anretning
Vend forsigtigt frugten i råcremen og anret i en fin glasskål eller portionsglas.
Pynt med hakket chokolade og halve vinduer og stil frugtsalaten på køl indtil servering.