Tænd ovnen og sæt den på 100-110 grader (marengs må ikke bages over 115 grader og ovne bager forskelligt).
Pisk æggehviderne i en ren og tør skål, som ikke er af plastik, sådan her:Først pisker du ved lav hastighed, indtil der begynder at komme små bobler i æggehviderne, derefter sætter du din håndmikser på fuld kraft og pisker videre i et minut eller to, indtil æggehviderne danner små bløde skumtoppe. Dette kan du ikke se, mens du pisker, derfor er du nødt til at stoppe op med mellemrum og tjekke dine æggehvider, så du ikke pisker dem for meget. Du kan se de bløde skumtoppe, når du trækker piskerisene op af æggehviderne. I bunden af piskerisene vil æggehviderne sidde som bløde skumtoppe, dvs. at “spidsen” af toppen bøjer ned og står ikke lige op. Så tilsætter du sukker lidt efter lidt, ca. ad 4 omgange, og pisker, indtil du har helt stive skumtoppe. Tilsæt vanilje sammen med sidste omgang sukker. Marengsen er færdig, når du ikke længere kan mærke sukkerkornene mellem to fingre, når du tager en lille klat marengs på.
Tilsæt tilsidst eddike og pisk videre i nogle sekunder, så eddiken blandes godt i marengsen.
Spred marengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir – her bruger du blot en dejskraber og former en stor cirkel, som ikke behøver at være jævn, da den brækkes i stykker senere.
Sæt marengsen i ovnen og bag den i ca. 1,5 time. DET ER VIGTIGT, AT DU IKKE ÅBNER OVNEN, MENS MARENGSEN BAGER!
Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i 20 minutter med ovndøren lukket, åbn derefter ovndøren på klem og lad marengsen køle helt af.