Go Back
Pærekage med marcipan og mandler
Udskriv

Pærekage med marcipan og mandler

Denne pærekage er en særdeles lækker sag med både marcipan, mandler og en delikat smag af kardemomme. Kagen er hurtigt bagt og kan bruges både som kaffekage eller dessertkage.
Ret Kage
Køkken Dansk
Keyword Hygge, Søde sager
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Antal 8 personer

Equipment

  • Springform, 24 cm i diameter.

Ingredienser

  • 125 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 150 g groftrevet marcipan
  • 2 toptsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk fint salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 3 pærer (gerne saftige pærer, som fx conference)
  • 40 g mandelsplitter/hakkede mandler
  • smør eller sprayfedt til formen
  • flormelis til pynt ved servering

Sådan gør du

  • Pisk sukker, smør, groftrevet marcipan og vaniljesukker sammen med en håndmikser eller røremaskine, til en cremet, lys og luftig masse.
  • Pisk æggene i ét ad gangen.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Bland hvedemel, bagepulver, fint salt og kardemomme i en skål og vend det derefter i dejen – enten med en dejskraber eller på allerlaveste hastighed på maskine.
  • Hæld dejen i en smurt springform.
  • Skræl pærerne, fjern kernehuse og skær dem i både.
  • Fordel pærebådene oven på kagen og tryk dem let ned, så der bliver en ensartet overflade.
  • Drys med mandelsplitter og bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter, til den er gennembagt.
  • Lad kagen køle af på en bagerist, inden du tager den ud af formen, og sigt lidt flormelis over lige inden servering.