Go Back
Sydfynsk æblekage
Udskriv

Sydfynsk æblekage

Sydfynsk æblekage er nem og hurtig at bage og smager utrolig dejligt med den sprøde sukkercrumble rundt om kagen, som giver kagen knas og smag. Brug gerne dine æbler fra haven.
Ret Kage
Køkken Dansk
Keyword Hygge, Sensommer, Æbler
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 8 personer

Equipment

  • 1 Springform 24 cm

Ingredienser

Kagedej

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 220 g hvedemel
  • 30 g majsstivelse
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 stang vanilje eller 3 tsk vaniljesukker

Æblefyld

  • 300 g æbler (ca. 3 store)
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk stødt kanel

Sukkerdrys til top og bund

  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver

Sådan gør du

Kagedej

  • Rør smør og sukker sammen og kom æggene i et efter et under omrøring. Du kan med fordel røre dejen sammen på en røremaskine.
  • Tilsæt mel, majsstivelse, bagepulver og vanilje og rør det hele godt igennem.

Æblefyld

  • Skyl og snit æblerne i små både på ca. 1 cm. Vend dem med sukker og kanel i en skål.

Sukkerdrys

  • Lav sukkerdrys ved at røre smør, sukker, hvedemel og bagepulver til smulder.

Sådan samler du kagen

  • Kom halvdelen af sukkerdrysset i en 24 cm smurt springform og hæld kagedejen i. Læg alle æblebådene oven på dejen, men undgå at de rører siderne på formen. Drys resten af sukkerdrysset ovenpå.
  • Bag kagen i ca. 50-60 minutter ved 175 grader, til sukkerdrysset på toppen er gylden og flot og kagen er gennembagt.