Sydfynsk æblekage er nem og hurtig at bage og smager utrolig dejligt med den sprøde sukkercrumble rundt om kagen, som giver kagen knas og smag. Brug gerne dine æbler fra haven.
Ret Kage
Køkken Dansk
Keyword Hygge, Sensommer, Æbler
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 1 timetime
Samlet tid 1 timetime15 minutterminutter
Antal 8personer
Equipment
1 Springform 24 cm
Ingredienser
Kagedej
200gsmør
200gsukker
4æg
220ghvedemel
30gmajsstivelse
3tskbagepulver
1stang vanilje eller 3 tsk vaniljesukker
Æblefyld
300gæbler (ca. 3 store)
2spsksukker
1spskstødt kanel
Sukkerdrys til top og bund
75gsmør
75gsukker
100ghvedemel
1/2tskbagepulver
Sådan gør du
Kagedej
Rør smør og sukker sammen og kom æggene i et efter et under omrøring. Du kan med fordel røre dejen sammen på en røremaskine.
Tilsæt mel, majsstivelse, bagepulver og vanilje og rør det hele godt igennem.
Æblefyld
Skyl og snit æblerne i små både på ca. 1 cm. Vend dem med sukker og kanel i en skål.
Sukkerdrys
Lav sukkerdrys ved at røre smør, sukker, hvedemel og bagepulver til smulder.
Sådan samler du kagen
Kom halvdelen af sukkerdrysset i en 24 cm smurt springform og hæld kagedejen i. Læg alle æblebådene oven på dejen, men undgå at de rører siderne på formen. Drys resten af sukkerdrysset ovenpå.
Bag kagen i ca. 50-60 minutter ved 175 grader, til sukkerdrysset på toppen er gylden og flot og kagen er gennembagt.