Skærekager

Sydfynsk æblekage

Sydfynsk æblekageSydfynsk æblekage er nem og hurtig at bage og smager utrolig dejligt med den sprøde sukkercrumble rundt om kagen, som giver kagen knas og smag. Brug gerne dine æbler fra haven.

Æblekage på mange måder

Vi holder meget af æblekage og henover efteråret laver vi gerne æblekage på mange forskellige måder, så vi får en god variation. Gammeldags æblekage er jo nærmest obligatorisk, lige som bondepige med slør. Men også verdens bedste æblekage med brombærkompot bliver bagt flittigt, når brombærrene er i sæson.

Denne sydfynske æblekage er mere kageagtig end de andre æblekager. Her fylder selve æblerne ikke helt så meget. Det gør nu ikke noget, for det er en utrolig dejlig kage, som kan holde sig i mange dage.

Kagen er virkelig lækker friskbagt, når den stadig er lidt lun og dejlig sprød. Næste dag vil sprødheden forsvinde, hvilket sker, når du pakker kagen ind. Du kan dog nemt varme kagen i ovnen eller pakke den ind i et stykke staniol og lune den let på en brødrister. Eller bare nyde den som den er.

Sydfynsk æblekage serveres bedst med letpisket fløde eller creme fraiche, evt. med lidt vanilje blandet i, men er også utrolig lækker med en god klat vaniljeis til. Serverer du kagen med is, bliver den næsten til en dessert.

Kagen er i øvrigt også perfekt at tage med i madkurven på en gåtur i skoven om efteråret og kan nemt hives op og serveres sammen med en klat flødeskum og en varm kop kaffe.

Et stykke kage med æbler og sukkerdrys

Opskrift på sydfynsk æblekage

Nedenfor finder du opskriften på den lækre sydfynske æblekage, men hvis du har æbler til rådighed, så kan disse opskrifter måske også inspirere dig:

Æblesmør med kanel

Æblesirup med vanilje

Krydret julebrød med æblesmør

Hjemmelavet æblegastrik

Hjemmelavet æbleeddike – den nemme udgave

Krydrede speltboller med æble

Hjemmebagt sydfynsk æblekage

Sydfynsk æblekage

Her er opskriften på en sydfynsk æblekage med et sprødt sukkerlag i top og bund, som giver kagen smag og gør den sprød og lækker.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 50 min
Ret Kage
Køkken Dansk

Equipment

  • Springform 24 cm

Ingredienser
  

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 30 g majsstivelse
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 vaniljestang

Fyld:

  • 2 store æbler
  • 1 spsk kanel

Sukkerdrys til top og bund:

  • 80 g smør
  • 80 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver

Sådan gør du
 

  • Rør smør og sukker sammen og kom æggene i et efter et under omrøring. Du kan med fordel røre dejen sammen på en røremaskine.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og tilsæt dem sammen med mel, majsstivelse og bagepulver. Rør det hele godt igennem.
  • Skyl og skær æblerne i både på ca. 1 cm.
  • Lav sukkerdrys ved at røre smør, sukker, hvedemel og bagepulver til smulder.

Sådan samler du kagen

  • Kom halvdelen af sukkerdrysset i en 24 cm smurt springform og hæld kagedejen i.
  • Læg alle æblebådene ovenpå dejen, tryk dem let ned i dejen, men undgå at de rører siderne på formen. 
  • Drys resten af sukkerdrysset ovenpå.
  • Bag kagen i ca. 50-60 minutter ved ca. 180 grader, til sukkerdrysset på toppen er gylden og flot, og kagen er gennembagt.
  • Lad kagen køle af på en bagerist og server derefter kagen med letpisket fløde, cremefraiche rørt med vanilje eller en god vaniljeis.

Noter

Brug gerne danske æbler fra haven eller let syrlige æbler, som danner en god kontrast til den søde kage.

Hjemmebagt sydfynsk æblekageÆblekage fra Sydfyn

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering