Menu
Hjemmelavet sirup

Hyldeblomstsirup

hjemmelavet hyldeblomstsirup

Hyldeblomstsirup er noget af det skønneste i verden og rigtig nemt at lave selv. Lav den dejlige sirup samtidig med, at du laver din egen hyldeblomstsaft. Fryser du saften ned, kan du i øvrigt lave denne sirup året rundt.

Gylden sommersirup

Ikke en sommer uden hyldeblomstsirup! Det er som om, jeg ikke kan få lavet nok, når sæsonen for hyldeblomster er på sit højeste. Samtidig med, at jeg laver hyldeblomstsaft til resten af året, laver jeg også denne dejlige hyldeblomstsirup.

Når jeg laver saft, kommer jeg den gerne i poser og opbevarer i fryseren, så jeg kan tage rå saft op løbende hele året. En del af det blander vi selvfølgelig op med vand til saft – bare til at drikke, men ofte tager jeg også en del af det og laver til en skøn hyldeblomstsirup.

Hyldeblomstsirup smager himmelsk på morgenmaden: på havregrøden eller din skyr eller på frugtsalaten. Derudover kan du bruge siruppen til at hælde over din hjemmelavede is, dine sommersøde jordbær, i smoothies eller til at lave den lækreste hyldeblomstis eller hyldeblomstsorbet. Plus en masse andet.

Hyldeblomstsirup

Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsirup

Neden for finder du opskriften på den nemme sirup med smag af sommerens hyldeblomster. For at lave siruppen efter denne opskrift, skal du først lave hyldeblomstsaft – opskriften på hyldeblomstsaft finder du lige her.

For mig giver det allermest mening at lave hyldeblomstsaft og -sirup på samme tid, og jeg vil rigtig gerne vise dig, hvordan du kan lave siruppen hele året ved blot at tage lidt hyldeblomstsaft op af fryseren og koge ind til en sirup.

Er du – lige som jeg – vild med alting hyldeblomst? Så prøv også at tjekke disse dejlige opskrifter ud – måske finder du lidt inspiration til, hvad du ellers skal lave:


Hyldeblomstlikør

Panna cotta med hyldeblomstgelé og fennikelsmag

Citron-marcipankage med hyldeblomstcreme

Agurkesalat med hyldeblomst og hjulkrone

Hyldeblomstmarineret kylling – helstegt kylling i ovn


Se alle opskrifter med hyldeblomster

hjemmelavet hyldeblomstsirup

Hyldeblomstsirup

Hyldeblomstsirup er noget af det skønneste i verden og rigtig nemt at lave selv. Lav den dejlige sirup samtidig med, at du laver din egen hyldeblomstsaft. Fryser du saften ned, kan du i øvrigt lave denne sirup året rundt.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Ret Sirup
Køkken Dansk
Antal 1 glas

Ingredienser
  

  • 4 dl hyldeblomstsaft
  • 2 dl sukker
  • 1/2 tom stang vanilje eller blot lidt vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Hæld hyldeblomstsaften i en lille gryde og bland sukker og vanilje i.
  • Sæt derefter gryden i kog. Siruppen skal koge ved svag varme i ca. 15 – 30 minutter. Kunsten er at få siruppen til at få den rigtige konsistens, så derfor er du nødt til at teste, hvor fast siruppen er ved at hælde en lille skefuld op på en kold tallerken og lade den stivne. Sæt evt. tallerkenen i køleskabet et par minutter, så går det hurtigere.
  • Når siruppen har den konsistens, som du ønsker, tager du den fra og hælder den på glas. Pas på med ikke at koge den for længe, så bliver den helt mørk.
  • Hyldeblomstsiruppen skal afkøle ved stuetemperatur, og når den er helt afkølet, kan du opbevare den i køleskabet, så holder den længere.
Keyword hjemmelavet sirup

Læs i øvrigt mere om hyld på miljøstyrelsens hjemmeside

Gylden sirup af hyldeblomster

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.