Søde sager

Hjemmelavet hyldeblomstsirup

Hyldeblomstsirup

Hyldeblomstsirup er noget af det skønneste, og det er som om, jeg ikke kan få lavet nok, når sæsonen er på sit højeste.

Hyldeblomstsirup smager himmelsk på morgenmaden: på havregrøden eller din skyr eller på frugtsalaten. Derudover kan du bruge siruppen til at hælde over din hjemmelavede is, dine sommersøde jordbær, i smoothies eller til at lave den lækreste hyldeblomstis eller hyldeblomstsorbet. Plus en masse andet.

Hjemmelavet hyldeblomstsirup

Opskriften på hjemmelavet hyldeblomstsirup får du her:

  • 2 dl hyldeblomstsaft
  • 1 dl sukker
  • en halv brugt vaniljestang eller lidt vaniljesukker

Hæld hyldeblomstsaften i en lille gryde og bland sukker og vanilje i. Sæt derefter gryden i kog. Siruppen skal koge ved svag varme i ca. 15 – 30 minutter. Kunsten er at få siruppen til at få den rigtige konsistens, så derfor er du nødt til at teste, hvor fast siruppen er ved at hælde en lille skefuld op på en tallerken og lade den stivne.

Når siruppen har den konsistens, som du ønsker, tager du den fra og hælder den på glas. Pas på med ikke at koge den for længe, så bliver den hel mørk.

Hyldeblomstsiruppen skal afkøle ved stuetemperatur, og den den er helt afkølet kan du opbevare den i køleskabet, så holder den længere.

Hyldeblomstsirup

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar