Menu
Hjemmelavet sirup

Kanelsirup

Kanelsirup

En hjemmelavet kanelsirup er den lækreste kaffesirup, som kan forvandle enhver kaffe til noget fortryllende. Siruppen smager også fantastisk i drinks eller blot hældt over kager, desserter eller morgenmaden. Den tager ingen tid at lave.

Kaffesirup, drinkssirup, kagesirup

Kanelsirup er for mig først og fremmest en kaffesirup og en drinkssirup. Men den er nu også god på kager og pandekager, og man kommer ikke udenom, at et par dryp på den græske morgenyoghurt smager vidunderligt.

Det er så at sige en sirup, som kan bruges mange steder, og derfor går man heller ikke galt i byen med at lave den. Er du til god kaffe med smag, så vil du elske denne kanelsirup, for den beriger virkelig kaffen. Vi bruger den både i iskaffe og i en god varm café latte eller lignende. Mælk og kanel er nemlig gode sammen.

Hjemmelavet kaffesirup
En god drinkssirup med kanelsmag

Se alle opskrifter på kaffesirup

Varm krydret smag

Kanelsirup giver denne her skønne varme krydrede smag, hvor den bliver brugt. Udover at bruge den i kaffe, så er den faktisk også fremragende at bruge i drinks og cocktails. Her tilfører den også denne her varme, krydrede smag og passer godt til noget syrligt, fx æble, tranebær eller lignende.

Prøv også at hælde siruppen på kold flødeskum serveret til fx en æblekage eller en pæretærte. Dét er altså virkelig godt. Det er sødme med smag.

Siruppen kan også bruges i til marinader i begrænsede mængder eller til en salatdressing. Prøv dig frem lidt ad gangen.

Mere med kanel
Kanelsirup til kaffe, drinks og kage

Opskrift på kanelsirup

Den lækre, krydrede sirup med kanelsmag er simpelthen så nem og hurtig at lave, og du skal kun bruge tre ingredienser. Siruppen laves på kanelstænger, og jo friskere de er, jo mere og jo bedre smag får din sirup.

Opskriften angiver rørsukker, da det bidrager til den gode krydrede smag, men du kan også sagen bruge almindeligt hvidt sukker. Så bliver din sirup blot en anelse lysere.

Får du lyst til at lave flere kaffesirupper, så tjek endelig mine mange kaffesirupopskrifter. Her er et lille udpluk:


Gingerbread sirup

Hasselnøddesirup

Vaniljesirup

Karamelsirup


Se alle opskrifter på hjemmelavet sirup

Krydret kanelsirup
Kanelsirup

Kanelsirup

En hjemmelavet kanelsirup er den lækreste kaffesirup, som kan forvandle enhver kaffe til noget fortryllende. Siruppen smager også fantastisk i drinks eller blot hældt over kager, desserter eller morgenmaden. Den tager ingen tid at lave.
Tilb. tid 15 min
Ret hjemmelavet sirup
Køkken Dansk
Antal 1 flaske

Ingredienser
  

  • 3 dl vand
  • 3 dl rørsukker
  • 2-3 små kanelstænger

Sådan gør du
 

  • Kom vand, sukker og 2-3 små kanelstænger (alt efter hvor friske de er og hvor kraftig en smag, du ønsker) i en lille gryde og varm det langsomt op til kogepunktet.
  • Lad siruppen småkoge/simre i ca. 10-20 minutter, indtil den har den ønskede tykkelse. Skal du bruge den til kaffe og iskaffe, må den ikke være alt for tyk, skal du bruge den til kage, pandekager eller desserter, må den gerne være lidt tykkere. Er du i tvivl, om siruppen er tyknet nok, kan du tage en skefuld på en kold tallerken og sætte i køleskabet. Efter et par minutter vil den være så afkølet, at du kan se siruppens konsistens.
  • Når siruppen er færdig, hælder du den på et rent, skoldet sylteglas eller -flaske.

Noter

TIP: Bruger du siruppen dagligt, kan du fint opbevare den ved stuetemperatur, men bruger du den ikke i et stykke tid, så sæt den på køl.
Keyword Efterår, Kaffesirup, Kanel, Vinter
En dejlig hjemmelavet kaffesirup med kanel

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.