Menu
Hjemmelavet sirup

Vaniljesirup

Vaniljesirup

En vaniljesirup er nem at lave og smager skønt i iskaffen eller i café latten, på yoghurt eller hældt over lidt friskopskåret frugt. Siruppen er helt enkel, men med stor smag – og så kan den laves i en håndevending.

Hjemmelavet sirup med vanilje

En vaniljesirup hører til en af basisvarerne i vores køkken. Vi har den ikke hele tiden, men laver den ret ofte – ofte skiftevis med kaffesirup og karamelsirup – så vi altid har en god sirup at komme i kaffen og i iskaffen. Bare lige en lille smule …

Noget af det nemmeste i verden er at lave sine egne hjemmelavede sirupper. Ofte kan man lade en sirup stå og koge ind, mens man laver aftensmad eller lignenden. Siruppen passer mere eller mindre sig selv – og det gør det jo ret nemt.

Vaniljesirup smager jo altså særligt godt i kaffe og iskaffe. Det ved folk, der ofte frekventerer Starbucks. Siruppen kan forandre en kaffe fra ordinær til superlækker. Men vaniljesirup egner sig ikke kun til kaffe. Den smager også fantastisk, når den hældes henover friskopskåret frugt eller på græsk yoghurt med bær og granola om morgenen. Eller på is, vafler, pandekager eller en hjemmebagt kage.

Hjemmelavet sirup med vanilje

Opskrift på vaniljesirup

Neden for finder du opskriften på den nemme sirup med vanilje. I denne opskrift er der tilsat glucosesirup, som bidrager til, at siruppen ikke krystalliserer. Nogle sirupper – især de “rene sirupper” uden frugt, bær osv. – tenderer til at krystallisere efter et par dage. Det afhjælpes ved at tilsætte glucosesirup, så den hjemmelavede sirup holder.

Her er også lige et par dejlige opskrifter, som passer perfekt sammen med en vaniljesirup:


Verdens bedste vafler

Arme riddere – lav dem af dit tørre franskbrød

Pandekager – vores bedste familieopskrift

Hjemmelavet vaniljeis med fløde


Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavet sirup

Lav din egen vaniljesirup til kaffen
Vaniljesirup

Vaniljesirup

En vaniljesirup er nem at lave og smager skønt i iskaffen eller i café latten, på yoghurt eller hældt over lidt friskopskåret frugt. Siruppen er helt enkel, men med stor smag – og så kan den laves i en håndevending.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 25 min
Ret Sirup
Køkken Dansk
Antal 1 glas

Equipment

 • Et sylteglas eller glasflaske med låg

Ingredienser
  

 • 3 dl vand
 • 2,5 dl sukker
 • 3 spsk glucosesirup
 • 1/2 stang vanilje

Sådan gør du
 

 • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
 • Kom vand, sukker, glucosesirup, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det langsomt op til kogepunktet.
 • Lad siruppen småkoge/simre i ca. 10-20 minutter, indtil den har den ønskede tykkelse. Skal du bruge den til kaffe og iskaffe, må den ikke være alt for tyk, skal du bruge den til kage, pandekager eller desserter, må den gerne være lidt tykkere. Er du i tvivl, om siruppen er tyknet nok, kan du tage en skefuld på en kold tallerken og sætte i køleskabet. Efter et par minutter vil den være så afkølet, at du kan se siruppens konsistens.
 • Når siruppen er færdig, hælder du den på et rent, skoldet sylteglas eller -flaske.
 • Bruger du siruppen dagligt, kan du fint opbevare den ved stuetemperatur, men bruger du den ikke i et stykke tid, så sæt den på køl.
Keyword Syltning, Søde sager
En hjemmelavet sirup med vaniljekorn
Vaniljesirup – en nem opskrift

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar