DIY

Hjemmelavede julegaver – idéer til gaver, du selv kan lave

Hjemmelavede julegaverGaver, der er lavet af ting, du selv har dyrket, og gaver, som du har brugt tid på at lave og kreere, er gaver, der kommer fra hjertet. Her får du idéer til hjemmelavede julegaver, som virkelig kan gøre julen til hjerternes fest, og som samtidigt er bæredygtige gaver med en særlig betydning. Kvalitet og omtanke, genbrug og hjemmelavet er vejen frem i denne søde juletid.


Gaver til naturlig skønhedpleje

Gaver, som kan bruges i badeværelset og til at pleje kroppen, er altid et hit og er nemme at lave selv. Og der er da heller ikke noget som at modtage en hjemmelavet bodyscrub eller måske en lille hjemmelavet parfume til at tage med i tasken.

Lav fx en bodyscrub i et et smukt glas med låg og bind bånd om sammen med et lille mærkat og evt. nogle tørrede blomster eller krydderurter. Skriv et sødt lille kort og læg ved.

Sukkerbodyscrub med rose og lavendel

Sukkerbodyscrub med rose og lavendel

I denne sukkerbodyscrub anvender du tørrede roser og lavendler. Måske har du selv tørret blomster i løbet af sommeren og kan anvende dem? Og ellers kan tørrede blomster købes i helsekostbutikker og på nettet.

Æteriske olier giver bodyscub’en den skønneste duft, og sukker har vi alle i køkkenskabet.

Når du har alle ingredienser i hus, tager det ca. 5 minutter at lave denne smukke og velduftende bodyscrub.

Se opskriften på sukkerbodyscrub med rose og lavendel her.


Bodyscrub med kaffegrums

Bodyscrub med kaffegrumsDu kan også lave en bodyscrub med kaffegrums – så har du virkelig en bæredygtig julegave, hvor du ikke skal ud og investere i nye ingredienser, men blot kan bruge det, som du allerede har i dit køkken.

Denne bodyscrub er for en stor del genbrug, for du bruger simpelthen kaffegrumset fra kaffe, der er løbet igennem, og som du alligevel ville smide i skraldespanden.

Lav den lige inden jul, så den kan holde sig, for den holder ikke lige så længe som sukkerbodyscrubben ovenfor.

Se, hvordan du laver bodyscrub med kaffegrums her.


Hjemmelavet parfume

Hjemmelavet parfumeHjemmelavet parfume er en meget fin og eksklusiv lille gave at give til ung pige eller kvinde, og som også kan pakkes fint ind. Små pakker er fantastiske.

Det lyder svært at lave en hjemmelavet parfume, men det er det faktisk ikke. I virkeligheden er det rigtig sjovt.

Du kan lage med forskellige dufte og sammensætninger og dermed lave unikke parfumer til forskellige mennesker, så de får hver deres duft. Det er da fint!

Find opskriften på hjemmelavet parfume her.


Hjemmelavet deo

Hjemmelavet deoEn hjemmelavet deo lavet på ren, økologisk kokosolie er en sund og naturlig gave at give. Kokosolie virker helt naturligt svedabsorberede og blødgør samtidigt huden i armhulerne i stedet for at tørre den ud.

Her er der ingen aluminium eller alkohol, men blot kokosolie og natron. Deo’en er nem at smøre ud og dufter ikke af noget, hvis du bruger en smagneutral kokosolie.

Jeg har givet denne deo i gave adskillige gange – altid i et smukt glas med skruelåg.

Se, hvordan du laver en hjemmelavet deo her.


Spiselige gaver

Hjemmelavede julegaver må også gerne være noget spiseligt! Gaver, som kan bruges i køkkenet, er gaver, som du kan være sikker på, vækker glæde og som bliver brugt. Der er ikke noget, som at modtage en hjemmelavet kryddereddike, kryddersalt eller -sukker, en god snaps eller et glas med granola.

Spiselige gaver er i høj grad gaver, der er lavet med kærlighed og tålmodighed. Og det er da de bedste gaver!

Hjemmelavet limoncello

Limoncello lavet af citronerHjemmelavet limoncello kan kun vække begejstring hos modtageren. Italiensk citronlikør smager fantastisk og er en virkelig god hjemmeproduceret julegave.

Likøren tager et par uger at lave, da alkoholen skal trække smagen ud af citronskallen, men det er ventetiden værd.Til sidst rystes alkoholen sammen med en citronsirup, og så er likøren klar til servering.

Få opskriften på limoncello her.


Appelsinlikør

Hjemmelavet appelsinlikørAppelsinlikør er limoncelloens søster, som faktisk er temmelig julet med sin syrligt-søde smag af appelsin. Den laves på samme måde som citronlikøren, men smager selvfølgelig anderledes.

Det er en smagssag, hvad man bedste kan lide, men jeg synes ikke, det gør noget at have begge likører stående i mit køleskab. Appelsinlikør serveres iskold liges som limoncelloen og er den perfekte gave til manden, der ikke ønsker sig noget. dette er nemlig gaven man ikke anede, man ønskede sig, men som vækker absolut glæde.

Find opskriften på appelsinlikør her.


En god kryddersnaps

Havtornsnaps med appelsin og vaniljeDet kan være svært at finde på gode gaver til ældre mænd, men jeg ved af erfaring, at man aldrig går galt i byen med en god hjemmelavet kryddersnaps.

Alt efter, hvilken snaps du vælger at lave, tager det mellem tre dage og tre måneder. Så skal det være en rig og smagfuld bærsnaps, skal du igang i god tid.

Er du lidt sen på den, kan du lave en god kryddersnaps på krydderier og fx granatæble eller tørret havtorn.

Se de mange opskrifter på kryddersnapse her.


Hjemmelavet granola

Granola med hasselnødder, tranebær og mørk chokoladeHjemmelavet granola er fantastisk lækkert at få i gave. Især, hvis man ikke har tid og overskud til at lave det selv.

Granola kan du lave, så det passer præcis til den person, du skal give det til med hensyn til kerner, nødder, tørrede frugter og bær, krydderier og smag. Her finder du et par forslag, men leg endelig med det selv.

Se, hvordan du laver granola med hasselnødder, tranebær og mørk chokolade.

Se, hvordan du laver granola med mandler, quinoa og hindbær.


Æblegastrik

ÆblegastrikÆblegastrik er en eksklusiv julegave at lave til en foodie – én, som elsker mad og tilbringer tid i køkkenet.

Gastrik er det, der tilfører saucen det der lille ekstra uanset, om det er andesaucen, en gryderet eller simreret, en hjemmelavet dressing eller en suppe.

Uundværlig i et køkken og dobbelt så lækker, når den er hjemmelavet.

Se, hvordan du laver hjemmelavet æblegastrik her.


DIY-gaver

Der er ikke noget, der slår hjemmelavede julegaver og det gælder også DIY-gaver, som virkelig laves med kærlighed. Her kan du lægge det i det, du vil og lave store kreationer, som hjemmestrikkede sweatre eller hjemmesyet tøj. Men mindre kan jo også gøre det og her får du et par gode idéer til nogle små hyggelige julegaver, du kan strikke eller hækle selv – mest til piger.

Hæklede vatrondeller

Hæklede rondellerHæklede vatrondeller er en genial gave idé til den miljøbevidste kvinde eller unge pige. Her er nemlig tale om bæredygtige rondeller, som kan bruges igen og igen. De kan vaskes på 60 grader og bliver kun bedre med tiden.

Rondellerne er hurtige at lave. det tager ca. 1/2 time at hækle og hæfte en rondel, så det er da til at overkomme. På en aften eller to kan du lave en dejlig hjemmelavet julegave til en kær veninde eller måske en “grøn” datter.

Se, hvordan du hækler de smukke rondeller her.


Hjemmestrikkede scrunchies i mohair

Hjemmestrikkede scrunchiesLigger du inde med en masse mohairrester, er hjemmestrikkede scrunchies en helt oplagt gave idé. Disse scrunchies er bare SÅ flotte og lækre, og du kan lave dem i en enkelt farve eller lave smukke farveovergange. Det sidste er genialt med de allersidste rester af mohair, hvor der ikkeer nok til en hel scrunchie.

Du kan strikke en scrunchie på en aften, og vupti: Så har du en gave ud over det sædvanlige!

Se, hvordan du strikke hjemmestrikkede scrunchies her.

 

Jeg håber, du finder inspiration og gode idéer til hjemmelavede julegaver. God fornøjelse!

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar