Likører

Lav din egen limoncello – opskrift på italiensk citronlikør

Hjemmelavet limoncelloDet er så nemt at lave sin egen limoncello og SÅ SMAGER DEN FANTASTISK! Det kan simpelthen ikke gå galt, når man laver denne klassiske italienske citronlikør selv. Det er pærenemt og med succesgaranti.

Jeg serverede min egen hjemmelavede limoncello til vores faste årlige tradition med at mødes et til glas juleaften sammen med vennerne. Og de var vilde med den. Jeg kunne lige frem se overraskelsen i deres ansigter, når de smagte på den. Men jeg vidste godt, de ville være vilde med den, for vi har gået og smagt på den hele efteråret.

Citronlikøren havde jeg lavet i løbet af sommeren, og den har stået i køleskabet lige siden i en glasflaske, hvor mængden stille og roligt er blevet mindre og mindre.

Citronsmag både sommer og vinter

Limoncelloen smager fantastisk, uanset om den bliver serveret ude i kulden sammen med en julesmåkage en kold vinterdag eller til solnedgang og dessert en lun sommeraften. Ja den er endda fremragende til risalamanden juleaften, hvis man ikke er til kirsebærvin eller portvin, og så er den fænomenal til den klassiske italienske dessert, tiramisu.

Limoncello lavet af citroner

Sådan laver du din egen limoncello (ca. 1 liter)

  • 1 flaske vodka 70 cl.
  • skal af 5 økocitroner

Sukkerlage til limoncelloen:

  • saft af 5 økocitroner
  • 375 g sukker

Hæld vodkaen i et stort sylteglas med låg til.

Vask citronerne grundigt og skræl skallen af dem med en helt almindelig urtekniv. Pas på, du ikke får det hvide med, for det er her citronens bitterstoffer sidder og de vil blive at smage i citronlikøren, hvis det hvide kommer med.

Sæt låg på glasset og stil det ved stuetemperatur.Nu skal vodkaen trække med citronskallerne i i ca. 1-2 uger.

Sukkerlage, som først skal hældes i vodkaen, når den har trukket med citronskallerne:

Pres saften af 5 citroner af normal størrelse og hæld saften i en lille kasserolle.

Vej sukkeret af og hæld det ned i saften.

Varm sukkerlagen op til sukkeret er helt opløst.

Stil lagen på køl.

Når vodkaen har trukket med citronskallerne i et par uger, tager du først citronskallerne op med en lille hulske eller lignende, og derefter filtrerer du vodkaen ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt og ned i en glasflaske.

Tag nu din afkølede sukkerlage og hæld den gennem trakten ned til vodkaen (uden kaffefilteret, som du har fjernet forinden).

Sæt låg på flasken og vend den op og ned et par gange til vodkaen har blandet sig med sukkerlagen.

Stil din hjemmelavede limoncello på køl i min. et par timer – og så er din limoncello ellers klar til at blive drukket.

God fornøjelse!

Hjemmelavet limoncello

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

15 Kommentarer

  • Avatar
    Svar Jeanett 28. december 2020 kl. 21:50

    Hej:0)
    Jeg skal igang med, at lave Limoncello efter din opskrift, og glæder mig rigtig meget.
    Du skriver, at skallerne skal trække i 1 – 2 uger. Hvordan vurderer du længden? Smager du på den, og i så fald, hvordan véd jeg så, at den har den rigtige styrke?
    Mange venlige hilsner og godt Nytår

    • Trine Ellegaard
      Svar Trine Ellegaard 31. december 2020 kl. 11:39

      Hej Jeanett

      Efter min erfaring trækkes smagen forholdsvis hurtigt ud af citrusskaller. Og det vil sige, at du kan filtrere vodkaen efter en uge, men også lade den stå en uge mere, uden at der som sådan sker noget ved det. Højst sandsynligt vil smagen ikke ændre sig nævneværdigt, fordi smagen allerede er trukket ud af skallerne.

      Det, det egentligt handler om, er, at vodkaen ikke må blive bitter af citronskallerne, hvilket kan ske, hvis der er for meget af den hvide hinde med. Så vær opmærksom på det.

      Smag på vodkaen efter en uge og hvis den smager dejligt af citron, så kan du sagtens filtrere den.

      Held og lykke med det og god fornøjelse!

      Mange hilsner Trine

  • Avatar
    Svar Elin 15. januar 2021 kl. 17:46

    Kan man bruge rørsukker?

    • Trine Ellegaard
      Svar Trine Ellegaard 16. januar 2021 kl. 10:36

      Hej Elin

      Det kan du sagtens 🙂

      Mange hilsner Trine

  • Avatar
    Svar Anne 27. januar 2021 kl. 11:26

    Kan man lave sukkerlagen på samme tid, som man laver citronvodkaen og så fryse sukkerlagen ned indtil den skal bruges 2 uger efter.

    • Trine Ellegaard
      Svar Trine Ellegaard 6. februar 2021 kl. 22:42

      Hej Anne

      Du kan godt lave sukkerlagen samtidigt – det gør jeg, og så sætter jeg den blot på køl, men giver den et hurtigt opkog igen, inden jeg hælder den i vodkaen – bare for at være på den sikre side.

      God fornøjelse!

      Mange hilsner Trine

      • Avatar
        Svar Anne 7. februar 2021 kl. 15:31

        Tusind tak for svar. Jeg glæder mig til at gå igang med det.
        Bedste hilsener
        Anne

        • Trine Ellegaard
          Svar Trine Ellegaard 7. februar 2021 kl. 18:36

          Det var så lidt, Anne. Held og lykke med det 🙂

  • Avatar
    Svar Jeanett 5. februar 2021 kl. 20:50

    Tusind tak for dit svar. Jeg går igang i morgen. Måske har du nævnt det, og tilgiv mig i såfald, men hvor lang tid, smager den godt, og er der nogle pejlemærker hér?

    • Trine Ellegaard
      Svar Trine Ellegaard 6. februar 2021 kl. 22:44

      Hej Jeanett

      Den smager godt i meget lang tid, men du skal opbevare den på køl. Det er jo alkohol, og derfor kan den holde sig i lang tid. Men drik den ind for et års tid og gerne hurtigere – man kan jo altid lave en ny flaske 🙂

      Mange hilsner Trine

  • Avatar
    Svar Jeanett 6. februar 2021 kl. 10:37

    Hej igen:0
    Måske har du skrevet, hvor lang tid, den kan holde, og i så fald, må du undskylde, men er der også hér nogle pejlemærker?
    Fortsat rigtig god weekend
    Jeanett Krohn Rasmussen

    • Trine Ellegaard
      Svar Trine Ellegaard 6. februar 2021 kl. 22:38

      Hej Jeanett

      Den kan holde sig i laaang tid. Jeg har haft både en limoncello og en appelsinlikør til at stå i køleskabet i over et år 🙂 Men forhåbentligt er den drukket, inden der er gået så lang tid.

      God fornøjelse!

      Mange hilsner Trine

  • Avatar
    Svar Jeanett 7. februar 2021 kl. 16:18

    Tusind tak, vTrine:0)

  • Avatar
    Svar Jeanett 7. februar 2021 kl. 16:32

    Hej, og undskyld, at jeg skriver igen.
    I næste alle andre opskrifter, skal der næsten lige så meget vand, som sprit i.. Bli’r din så ikke ret kraftig, og er der en grund til, at der ikke er vand i din? Håber på hurtigt svar, da jeg skal igang idag☺️

    • Trine Ellegaard
      Svar Trine Ellegaard 7. februar 2021 kl. 18:35

      Hej Jeanett

      Det kan være en smule svært for mig lige at forholde mig til næsten alle andre opskrifter 🙂 Men jeg kan uddybe min. Jeg mener ikke, at der skal vand i, så limoncelloen fortyndes. Det bliver den jo sådan set allerede forholdsvis meget med sukker-citronlagen. citronsaften fungerer jo her som vand. Jeg synes, smagen er helt perfekt – som i HELT perfekt. Den skal smage kraftigt af citron, og det gør den samtidig med, at den har en dejlig sødme. Du kan jo altid lave mindre portioner og så prøve forskellige opskrifter af. På den måde finder du den, du synes, smager allerbedst.

      Held og lykke med det – jeg håber, den bliver god 🙂

      mange hilsner Trine

    Skriv en kommentar