Likører

Lav din egen limoncello

Hjemmelavet limoncelloDet er så nemt at lave sin egen limoncello og SÅ SMAGER DEN FANTASTISK! Det kan simpelthen ikke gå galt, når man laver denne klassiske italienske citronlikør selv. Det er pærenemt og med succesgaranti.

Jeg serverede min egen hjemmelavede limoncello til vores faste årlige tradition med at mødes et til glas juleaften sammen med vennerne. Og de var vilde med den. Jeg kunne lige frem se overraskelsen i deres ansigter, når de smagte på den. Men jeg vidste godt, de ville være vilde med den, for vi har gået og smagt på den hele efteråret.

Citronlikøren havde jeg lavet i løbet af sommeren, og den har stået i køleskabet lige siden i en glasflaske, hvor mængden stille og roligt er blevet mindre og mindre.

Citronsmag både sommer og vinter

Limoncelloen smager fantastisk, uanset om den bliver serveret ude i kulden sammen med en julesmåkage en kold vinterdag eller til solnedgang og dessert en lun sommeraften. Ja den er endda fremragende til risalamanden juleaften, hvis man ikke er til kirsebærvin eller portvin, og så er den fænomenal til den klassiske italienske dessert, tiramisu.

Limoncello lavet af citroner

Sådan laver du din egen limoncello (ca. 1 liter)

  • 1 flaske vodka 70 cl.
  • skal af 5 økocitroner

Sukkerlage til limoncelloen:

  • saft af 5 økocitroner
  • 375 g sukker

Hæld vodkaen i et stort sylteglas med låg til.

Vask citronerne grundigt og skræl skallen af dem med en helt almindelig urtekniv. Pas på, du ikke får det hvide med, for det er her citronens bitterstoffer sidder og de vil blive at smage i citronlikøren, hvis det hvide kommer med.

Sæt låg på glasset og stil det ved stuetemperatur.Nu skal vodkaen trække med citronskallerne i i ca. 1-2 uger.

Sukkerlage, som først skal hældes i vodkaen, når den har trukket med citronskallerne:

Pres saften af 5 citroner af normal størrelse og hæld saften i en lille kasserolle.

Vej sukkeret af og hæld det ned i saften.

Varm sukkerlagen op til sukkeret er helt opløst.

Stil lagen på køl.

Når vodkaen har trukket med citronskallerne i et par uger, tager du først citronskallerne op med en lille hulske eller lignende, og derefter filtrerer du vodkaen ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt og ned i en glasflaske.

Tag nu din afkølede sukkerlage og hæld den gennem trakten ned til vodkaen (uden kaffefilteret, som du har fjernet forinden).

Sæt låg på flasken og vend den op og ned et par gange til vodkaen har blandet sig med sukkerlagen.

Stil din hjemmelavede limoncello på køl i min. et par timer – og så er din limoncello ellers klar til at blive drukket.

God fornøjelse!

Hjemmelavet limoncello

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar