Menu
Likører

Blommelikør på rom

Reine Claude blommelikør

Dette er en blommelikør lavet på en gylden rom og reine claude-blommer. Likøren smager skønt og fyldigt og er utrolig nem at lave. Den skal trække i mindst en måned og helst lidt længere, men den er værd at vente på, og man kan smage på den undervejs.

Blommerom

Man kunne også kalde denne blommelikør for en blommerom, eftersom den er lavet på rom. Men i virkeligheden kan du følge samme opskrift og lave en blommelikør med vodka i stedet. Resultet vil ikke blive det samme, for der er stor forskel på at drikke rom og vodka. Men du vil få en likør, hvor alkoholen ikke er helt så dominerende. Det er smag og behag.

Jeg er selvfølgelig fortaler for, at man laver begge dele! Og har du masser af reine claude-blommer eller andre blommer i haven, så prøv dig gerne frem.

En blommelikør skal trække i minimum en måned og gerne længere. Som udgangspunkt er en tommelfingerregel, at snapse og likører lavet på frugt og bær gerne må trække i ca. tre måneder, men der kan være forskel. Sukkeret skal helst være helt smeltet, så sørg for at ryste glasset hver eller hver anden dag i trækketiden.

Det er her, at det er dejligt at være likør-mester, for så får man lov til at smage på likøren undervejs og afgøre, hvornår den er færdig. Den er færdig, når du synes, den smager godt. Måske er den fin efter to måneder. Og måske kan du ikke vente længere.

Se alle opskrifter på hjemmelavede likører

Hjemmelavet blommelikør på reine claude-blommer

Opskrift på blommelikør på rom

Opskriften på den dejlige likør lavet på blommer finder du lige nedenfor. Her er anvendt reine claude-blommer, som jeg synes passer særligt godt sammen med en gylden rom. Har du en anden blommesort i haven, kan du selvfølgelig den i stedet. Røde eller violette blommer vil give en rød, mørkerød eller gyldenrød/brunrød farve på likøren, og vil altså se anderledes ud.

Det betyder dog ikke, at den vil smage ringere. Det bliver bare en anden slags likør, og det er jo det, der er det spændende ved det. At man ikke blot køber noget standardiseret, men laver sit eget gode hjemmelavede produkt.

Har du godt med blommer i haven, så kan det i øvrigt være, at du også vil finde inspiration i nogle af mine mange andre opskrifter med blommer:


Blommegalette med marcipan

Blommechutney

Blommecobbler

Syltede blommer i rom

Blomme Eton Mess


Se alle opskrifter med blommer

Reine claude-blommer, der trækker i rom
Reine Claude blommelikør

Blommelikør på rom

Dette er en blommelikør lavet på en gylden rom og reine claude-blommer. Likøren smager skønt og fyldigt og er utrolig nem at lave. Den skal trække i mindst en måned og helst lidt længere, men den er værd at vente på, og man kan smage på den undervejs.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Trækketid 90 d
Samlet tid 90 d 20 min
Ret Likører
Køkken Dansk
Antal 1 flaske

Equipment

  • 1 stort sylteglas/patentglas med låg

Ingredienser
  

  • 800 g reine claude-blommer
  • 400 g sukker
  • 1 flaske (70 cl) gylden rom

Sådan gør du
 

  • Skyl blommerne, tag stenene ud og skær dem i halve eller kvarte.
  • Hæld blommerne i et stort (mindst et par liter) sylteglas.
  • Hæld sukkeret over og lad blommerne stå og trække med sukkeret på køkkenbordet i mindst en times tid, så sukkeret når at smelte lidt.
  • Hæld rom i glasset og sæt låg på. Ryst glasset godt.
  • Lad blommelikøren stå og trække i mindst 30 dage og gerne så lang tid som 90 dage. Sørg for at ryste eller røre i likøren jævnligt, så sukkeret smelter, og smag på likøren undervejs.
  • Når likøren falder i din smag, filtrerer du den: Tag først blommerne op med en lille hulske eller lignende, og hæld derefter likøren gennem et kaffefilter i en tragt og ned i en glasflaske.

Noter

Blommelikøren kan holde sig i lang tid, mindst et år. Smagen vil forandre sig over tid.
Keyword Blommer, Sensommer
Blommerom med reine claude-blommer
En smuk gylden likør af blommer

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.