Dette er en blommelikør lavet på en gylden rom og reine claude-blommer. Likøren smager skønt og fyldigt og er utrolig nem at lave. Den skal trække i mindst en måned og helst lidt længere, men den er værd at vente på, og man kan smage på den undervejs.
Blommerom
Man kunne også kalde denne blommelikør for en blommerom, eftersom den er lavet på rom. Men i virkeligheden kan du følge samme opskrift og lave en blommelikør med vodka i stedet. Resultet vil ikke blive det samme, for der er stor forskel på at drikke rom og vodka. Men du vil få en likør, hvor alkoholen ikke er helt så dominerende. Det er smag og behag.
Jeg er selvfølgelig fortaler for, at man laver begge dele! Og har du masser af reine claude-blommer eller andre blommer i haven, så prøv dig gerne frem.
En blommelikør skal trække i minimum en måned og gerne længere. Som udgangspunkt er en tommelfingerregel, at snapse og likører lavet på frugt og bær gerne må trække i ca. tre måneder, men der kan være forskel. Sukkeret skal helst være helt smeltet, så sørg for at ryste glasset hver eller hver anden dag i trækketiden.
Det er her, at det er dejligt at være likør-mester, for så får man lov til at smage på likøren undervejs og afgøre, hvornår den er færdig. Den er færdig, når du synes, den smager godt. Måske er den fin efter to måneder. Og måske kan du ikke vente længere.
Se alle opskrifter på hjemmelavede likører
Opskrift på blommelikør på rom
Opskriften på den dejlige likør lavet på blommer finder du lige nedenfor. Her er anvendt reine claude-blommer, som jeg synes passer særligt godt sammen med en gylden rom. Har du en anden blommesort i haven, kan du selvfølgelig den i stedet. Røde eller violette blommer vil give en rød, mørkerød eller gyldenrød/brunrød farve på likøren, og vil altså se anderledes ud.
Det betyder dog ikke, at den vil smage ringere. Det bliver bare en anden slags likør, og det er jo det, der er det spændende ved det. At man ikke blot køber noget standardiseret, men laver sit eget gode hjemmelavede produkt.
Har du godt med blommer i haven, så kan det i øvrigt være, at du også vil finde inspiration i nogle af mine mange andre opskrifter med blommer:
Se alle opskrifter med blommer
Blommelikør på rom
Equipment
- 1 stort sylteglas/patentglas med låg
Ingredienser
- 800 g reine claude-blommer
- 400 g sukker
- 1 flaske (70 cl) gylden rom
Sådan gør du
- Skyl blommerne, tag stenene ud og skær dem i halve eller kvarte.
- Hæld blommerne i et stort (mindst et par liter) sylteglas.
- Hæld sukkeret over og lad blommerne stå og trække med sukkeret på køkkenbordet i mindst en times tid, så sukkeret når at smelte lidt.
- Hæld rom i glasset og sæt låg på. Ryst glasset godt.
- Lad blommelikøren stå og trække i mindst 30 dage og gerne så lang tid som 90 dage. Sørg for at ryste eller røre i likøren jævnligt, så sukkeret smelter, og smag på likøren undervejs.
- Når likøren falder i din smag, filtrerer du den: Tag først blommerne op med en lille hulske eller lignende, og hæld derefter likøren gennem et kaffefilter i en tragt og ned i en glasflaske.