En hjemmelavet granatæblelikør er utrolig nem at lave og smager helt fantastisk. Den er smuk og julerød og er perfekt at bruge videre i drinks – særligt i drinks og cocktails til jul og nytår.
Julerød likør
Granatæblelikør er den smukkeste julerøde likør. Den er utrolig nem at lave selv, og kan laves i november eller december, så den er klar til servering eller til brug i drinks og cocktail ved juletid og til nytår.
Jeg elsker, når de rigtigt røde granatæbler begynder at komme frem på hylderne i butikkerne sidst i november og i starten af december. Indtil da er granatæblerne ikke helt så røde og i mine øjne lidt kedelige at bruge. Men julegranatæblerne har rubinrøde kerner og er vidunderligt smukke og helt magiske at bruge i december.
Og så er det selvfølgelig helt oplagt at lave både en granatæblesnaps og en smuk rød granatæblelikør.
Røde drinks og cocktails
Granatæblelikør smager vidunderligt i sig selv og kan serveres til risalamanden juleaften, til julechokoladen eller til osten eller kaffen ved julefrokosten. Den passer til det hele både med sin smag og sin julerøde farve.
Men likøren kan også bruges videre i drinks og cocktails, fx i en spritz med granatæble eller en julet drink med appelsinskiver, granatæblekerner og lidt champagne.
Opskrift på granatæblelikør
Likøren med granatæblekerner tager rent tidsmæssigt ingen tid at lave og den er supernemt med få ingredienser. Først trækker vodkaen med granatæblekernene i, og den får hurtigt en flot rød farve. Derefter sies kernerne fra, og der laves en sukkerlage, som blandes i den røde vodka.
For at få al den røde saft med fra granatæblerne, er det en god idé at mase kernerne med en kartoffelmoser , når vodkaen er hældt fra. Så kommer der en masse meget rød saft ud, som efterfølgende kan hældes i vodkaen.
Får du lyst til at lave flere lækre hjemmelavede likører, så find gerne inspitration i de mange andre likøropskrifter her på siden, fx:
Granatæblelikør
Equipment
- 1 sylteglas med låg på min. 0,5 liter
- 1 glasflaske med patentlåg eller skruelåg
Ingredienser
- 1 stort granatæble, kernerne herfra eller 2 mindre
- 3,5 dl vodka
- 300 g sukker
- 2,5 dl vand
Sådan gør du
- Skær granatæblet over i halv. Fjern toppen og del den i fire dele. Pil kernerne ud.
- Læg alle kernerne i et sylteglas og hæld vodka over. Luk glasset tæt og lad det trække i 10 dage et køligt og mørkt sted. Ryst glasset mindst én gang om dagen.
- Efter 10 dage hældes den nu røde vodka gennem en si og over i en skål. Hæld kernerne i en anden skål og brug en kartoffelmoser til at presse dem, så du får al saften ud. Hæld også denne saft gennem sien og ned i skålen til den røde vodka.
- Opløs sukkeret i vandet i en gryde og opvarm, indtil sukkeret er helt opløst. Lad siruppen køle helt af.
- Tilsæt den afkølede sirup til den siede granatæblevodka og bland godt.
- Brug en tragt til at hælde likøren på en ren flaske. Luk flasken tæt og lad den gerne hvile i op til 1 måned – eller begynd at drikke den med det samme.