Lav din egen lækre cremede limoncello – en italiensk citronlikør, som smager fantastisk. Crema di limoncello er nem at lave og hyggelig at servere iskold fra fryseren eller køleskabet på en varm sommerdag. Eller blot som hygge med sommerminder resten af året. Se opskriften her.
Crema di limoncello
En iskold cremet limoncello på en varm sommerdag? Ja, tak! Italiensk crema di limoncello er likør-lækkeri usårlig det batter. Er du vild med smagen af citron og almindelig italiensk limoncello, vil du helt sikkert også være vild den denne cremede udgave af den klassiske citronlikør.
En cremet citronlikør er ganske nem at lave. Den skal blot have lov til at trække nogle uger, inden den gøres cremet med mælk og sukker. Så vil du lave den til fx en konfirmation eller blot til sommerhygge, skal du gå i gang i mindst 2 uger før og gerne længere.
Citronskallerne skal nemlig trække i vodkaen, til de nærmest mister farven og vodkaen er blevet flot solgul. Så har vodkaen fået den skønneste citronsmag, og derefter bliver den sødet med sukker og vanilje og lavet cremet med mælk. Er du ikke til vanilje i likører, kan du sagtens udelade vaniljestangen.
Opskrift på cremet limoncello
Neden under finder du den nemme opskrift på den cremede citronlikør. Selv om der anvendes kun 4 dl vodka, bliver der en ganske stor portion likør ud af denne opskrift, og derfor har du brug for 2 glasflasker med låg til likøren.
Hvis du synes, det er spændende at lave hjemmelavede likører, synes jeg også, du skal prøve at lave denne appelsinlikør eller den helt klassiske limoncello.
Og hvad skal du servere likøren til? Jo, her er nogle forslag fra mig, som måske kan inspirere dig:
Citron-marcipankage med hyldeblomstcreme
Hjemmelavede snebolde med limoncello og citron
Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavede likører her
Cremet limoncello
Equipment
- 2 glasflasker
Ingredienser
- 4 økologiske citroner
- 4 dl vodka
- 8 dl letmælk
- 400 g sukker
- 1/2 stang vanilje
Sådan gør du
- Vask citronerne og skræl den gule del af skrællen med en kartoffelskræller. Undgå så vidt muligt at få den hvide hinde med, da den er meget bitter. Skræl meget tyndt.
- Kom citronskallerne i et sylteglas og hæld vodka over. Luk godt til.
- Lad citronskallerne trække i vodkaen i mindst 2 uger, men gerne længere – i op til 6 uger.
- Hæld vodkaen gennem en sigte ned i en stor skål, så citronskallerne bliver siet fra.
- Kom sukker, mælk og vaniljekorn og -stang i en gryde og varm det forsigtigt op over svag til medium varme. Blandingen må ikke komme i kog. Rør jævnligt i gryden med et piskeris.
- Når al sukkeret er smeltet, tages gryden af varmen og stilles til afkøling på køkkenbordet i ca. 10 minutter.
- Når mælkeblandingen har stuetemperatur, hældes den over vodkaen i skålen.
- Hæld den cremede limoncello gennem en tragt foret med et kaffefilter og ned i en stor glasflaske med låg. Dette kan godt tage lidt tid, men det løber stille og roligt igennem, og limoncelloen bliver fin og glat og renset for eventuelle urenheder lige som store vaniljekorn bliver siet fra.
- Sæt låg på flaskerne og opbevar den cremede limoncello på køl eller frost indtil brug.
2 comments
Hvor meget sukker?
Kære Jenny
Ups, det var en fejl40 – nu er der også angivet sukkermængde i opskriften. God fornøjelse!
Mange hilsner Trine