Menu
Søde tærter

Toscatærte med marcipanbund

Toscatærte

Bag den lækreste toscatærte med marcipanbund og nødder i karamel. Tærten er en klassiker hos bageren, men du kan sagtens bage den selv derhjemme. Det er en virkelig lækker tærte med syndig karamel, sprød tærtedej og smagfulde hasselnødder svøbt i karamel.

Karameldrøm

Toscatærte er vist en af den slags kager, som hører til blandt favoritterne hos mange kageglade mennesker. Og det kan jeg godt forstå: Det er en virkelig lækker tærte. Blød karamel om smagfulde nødder på en bund af marcipan og pakket sprødt ind i en sød tærtedej. Det bliver da næsten ikke bedre.

Tærten er faktisk nem at bage, men laves i flere steps. Først laves en sød tærtedej, som evt. bages i ovnen først, hvis man gerne vil have en lidt sprød tærtebund. Derefter fyldes marcipanfyld i og tærten bages endnu engang. Imens laves karamellen på komfuret, og inden den hældes over den bagte tærte vendes hakkede hasselnødder i karamellen og koger med. Og så får tærten lige en sidste tur i ovnen.

Et stykke toscatærte med marcipanbund

Opskrift på toscatærte

Lige her under finder du den nemme opskrift på den klassiske tærte med hasselnødder svøbt i karamel. Du kan sagtens bruge andre nødder eller mander i stedet eller en god blanding. Vil du være på forkant med at bage tærten, kan du evt. lave mørdejen flere dage i fordejen – det gør det hele lidt nemmere på dagen.

Er du lige jeg jeg vild med alt med karamel, så prøv også at kigge på disse lækre opskrifter:


Karamelsirup

Hjemmelavet saltkaramel – en grundopskrift

Fastelavnsboller med saltkaramel

Caramel macchiato

Iskaffe med karamel


Hjemmebagt toscatærte med marcipanbund, nødder og karamel
Toscatærte

Toscatærte med marcipanbund

Bag den lækreste toscatærte med marcipanbund og nødder i karamel. Tærten er en klassiker hos bageren, men du kan sagtens bage den selv derhjemme. Det er en virkelig lækker tærte med syndig karamel, sprød tærtedej og smagfulde hasselnødder svøbt i karamel.
Samlet tid 1 t
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 10 personer

Equipment

  • Tærteform, 26 cm – evt. med løs bund

Ingredienser
  

Mørdej

  • 250 g hvedemel
  • 175 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1 æggeblomme
  • evt. 2-3 spsk mælk

Marcipanbund

  • 100 g sukker
  • 150 g revet marcipan
  • 75 g blødt smør
  • 10 g hvedemel
  • 2 æg

Nøddekaramel

  • 2 dl piskefløde
  • 150 g smør
  • 100 g sukker
  • 50 g mørk sirup
  • 200 g grofthakkede hasselnødder

Sådan gør du
 

Mørdej

  • Bland mel og smør i en skål med fingrene, hvor du lige som gnider det sammen.
  • Tilsæt sukker, salt, æg og mælk og ælt mørdejen sammen. Pas på, du ikke kommer til at ælte for meget, så bliver den "skør". Læg mørdejen på køl i en 1/2 time.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den temperere lidt på køkkenbordet.
  • Rul derefter mørdejen ud mellem to stykker bagepapir og læg den i en tærteform. Buk dejen om formens kant og skær den rundt med en skarp kniv helt ude over kanten. Prik dejen i bunden med en gaffel.
  • Hvis du gerne vil have forbagt din tærtebund, kan du nu give den ca. 10-12 min. ved 180 grader varmluft – gerne blindbagt med fx tørrede bønner i bagepapir ovenpå, så dejen ikke svulmer op. Og ellers sætter du tærteformen på køl, indtil du skal bruge den.

Marcipanbund

  • Riv marcipanen groft og pisk den med sukker og blødt smør.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk mellem hvert æg.
  • Vend til sidst melet i.
  • Fordel marcipanmassen ud over tærtebunden og bag tærten ved 180 g varmluft i ca. 18-20 minutter, indtil marcipanfyldet er smukt gylden og let fast.
  • Tag tærten ud og lad den afkøle, mens du laver nøddekaramellen.

Nøddekaramel

  • Kom fløde, smør, sukker og sirup i en lille gryde og kog det op, så du får en gylden karamel. Lad det koge i et par minutter, til karamellen er blank.
  • Tilsæt hakkede hasselnødder og lad karamellen koge i yderligere et minut eller to.
  • Hæld nøddekaramellen henover den bagte marcipanbund og bag kagen i yderligere ca. 5 minutter, indtil karamellem bobler let og nødderne har fået en lille smule farve. Hold godt øje, så det ikke brænder på.
  • Lad toscatærten afkøle helt inden servering.

Noter

Tip: Kagen smager også utrolig godt ved opbevaring på køl – så bliver den næsten helt konfektagtig.
Keyword Hygge
Et stykke hjemmebagt toscatærte
En hel bagt toscatærte

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar