Menu
Søde tærter

Pink æblegalette

Pink æblegalette

Denne rustikke tærte med pink æbler er både smuk og smager godt. Og så er den simpelthen så nem at lave. Galetten er en skøn efterårskage, som helst skal serveres med en god vaniljeis, vaniljeflødeskum eller en rørt cremefraiche og en kop kaffe til.

Rustik æbletærte

Pink æblegalette imponerer jo med sit smukke udseende, selv om det er et ret rustikt udtryk. Men den smager også skønt med de let syrlige æbler i vanilje pakket ind i sprød tærtedej og med en cremet vaniljeis ovenpå. Mums!

De pink æbler hedder Red Love, og det er et fantastisk æble at bruge i køkkenet. Både til kager og desserter, men også i salater, fordi æblet ikke bliver brunt, når det bliver skåret over. Æblet kan selvfølgelig også bruges alle de steder i det salte køkken, hvor man ellers ville bruge madæbler. Det er ikke helt lige så syrligt som et madæble, men ligger et sted midt i mellem spise- og madæbler med et udsving mod madæblesiden.

Den rustikke tærte er helt enkel og nem at lave. Den bliver smukkest, hvis man gider at tage sig tid til at lægge æblerne fint på tærtedejen, men æbleskiverne kan også blot vendes i sukker og vanilje i en skål og derefter hældes ud på tærtedejen. Det giver et lidt mere rustik og afslappet udseende, men kagen smager nøjagtigt lige så godt.

Pink æblegalette med vaniljeis

Opskrift på pink æblegalette

Neden for finder du opskriften på den rustikke franske tærte. Opskriften er enkel og lige til at gå til. Æblerne er krydret med vanilje, men du kan tilsætte hvilket som helst krydderi, du synes smager godt, fx kanel eller ingefær.

Og selvfølgelig kan du lave æblegaletten, selv om du ikke har pink æbler. Lav den i så fald med nogle gode madæbler eller en blanding af madæbler og spiseæbler, hvis dine madæbler er meget syrlige.

Får du lyst til at lave flere æblekager eller trænger du bare til lidt inspiration, så tjek også mine mange andre opskrifter på lækre kager med æbler. Her er et lille udvalg:


Hollandsk æblekage

Tarte tatin – opskrift på fransk æbletærte

Krydret æblekage

Gammeldags æblekage med makroner og flødeskum

Norsk æblekage


Se alle opskrifter med æbler

Rustik galette med pink æbler
Pink æblegalette

Pink æblegalette

Denne rustikke tærte med pink æbler er både smuk og smager godt. Og så er den simpelthen så nem at lave. Galetten er en skøn efterårskage, som helst skal serveres med en god vaniljeis, vaniljeflødeskum eller en rørt cremefraiche og en kop kaffe til.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 50 min
Ret Kage
Køkken Fransk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Mørdej

  • 175 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • et nip fint salt
  • 125 g koldt smør
  • 1 æg (gem en lille smule til pensling)

Æblefyld

  • ca. 8 Red love-æbler eller ca. 4 madæbler/eller blanding af madsæbler og spiseæbler
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

Mørdej

  • Rør mørdejen sammen i en foodprocessor eller i en røremaskine: Bland mel, sukker og salt sammen og rør. 
  • Tilsæt derefter smørret skåret i små stykker og rør, indtil dejen ligner revet ost. 
  • Tilsæt ægget for at samle dejen. Har du brug for mere væske, så tilsæt lidt koldt vand.
  • Hæld dejen ud på et bord og saml dejen til en glat kugle.
  • Pak dejen ind i film og sæt den på køl i ca. 1/2 time.

Æblefyld

  • Skræl æblerne, halver dem og fjern kernehuset. Skær hvert halve æble i skiver.
  • Rul nu mørdejen ud, så den er ca. 30 cm i diameter. Du kan rulle ud mellem 2 stykker bagepapir, tage det øverste af og lægge det nederste direkte på en bagplade med dejen. Eller du kan rulle dejen ud på et meldrysset bord og så flytte den over på et stykke bagepapir til sidst.
  • Læg æblerne i en vifteformet cirkel rundt på mørdejen ca. 5 cm fra kanten udefra og ind mod midten. Skift retning for hver cirkel.
  • Rør vaniljesukkeret i sukkeret og drys et godt lag over æbleskiverne.
  • Fold de yderste 5 cm dej ind over æblerne.
  • Pensl dejen og drys med lidt sukker på dejkanten.
  • Bag æblegaletten i ovnen i ca. 25-30 minutter, indtil skorpen er gylden og æblerne møre.
  • Lad galetten hvile i ca. 10-15 minutter, før du serverer den.
  • Server med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche. Eller rør en blanding sammen ved at piske 2 dl fløde til flødeskum og derefter vende 2 dl cremefraiche eller skyr i sammen med en tsk sukker og en tsk vaniljesukker.
Keyword Efterår, Hygge, Æbler
Smuk pink efterårskage
Smuk tærte med æbler

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.