Ahh, rabarbertid! Den bedste tid på året – efter min mening. Så skal der laves rabarberkompot, rabarbersaft, rabarbersirup og meget andet. Kan det blive bedre? Næh, ikke i mine øjne.
Rabarber til alt
Rabarberne er noget af det allerbedste i min køkkenhave. De står der, så store, overdådige og prægtige og strutter af forsommer og saft og kraft. Rabarber er så anvendelig i køkkenet og
Rabarberkompot smager dejligt til en hel masse ting. Noget af det allerbedste er græsk yoghurt (10 %) med lidt kompot på og hjemmelavet granola. Rabarberkompot smager også dejligt på brød eller på varme hveder, til en stegt sommerkylling, i lagkage, med råcreme og knuste makroner eller i rabarbertrifli med skyrcreme.
Ja, det kan slet ikke gå ikke at laver rabarberkompot!
Det bedste af det hele er, at det næsten ingen tid tager at lave kompotten, og så snart du har snittet rabarberne, passer det nærmest sig selv. Jeg laver ofte kompotten, imens jeg alligevel er i gang med at lave aftensmad.
Opskrift på rabarberkomport (ca. 700 ml)
- 800 g rabarber
- 400 g sukker
- 1/2 vaniljestang
- et skvæt vand
Pluk, skyl og rens rabarberne for skidt, jord og urenheder.
Skær rabarberne i små skiver af ca. 1 cms bredde og hæld dem i en gryde.
Vej sukker af og hæld over.
Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang og læg både vaniljekorn og den nu tomme stang i gryden til rabarberne.
Hæld et lille skvæt vand og sæt rabarberne i kog med et grydelåg over. Lad rabarberkompotten små simre i små 20 minutter, til rabarberne er kogt ud og kompotten ser fin og sammenhængende ud.
Tag gryden af blusset og lad den nykogte rabarberkompot stå og køle en lille smule af, før du fylder den på sylteglas. Kompotten kan holde sig i et par uger i køleskabet.
God fornøjelse med at lave din egen hjemmelavede rabarberkompot!