Menu

Mirabellechutney

Mirabellechutney

Hjemmelavet mirabellechutney er så lækkert og passer virkelig godt til efterårets mange varmende karryretter eller til gode kødretter. Chutneyen er syrligsød med et strejf af ingefær og chili – en perfekt kombination.

Chutney bringer smagen frem i maden

Chutney er en fantastisk ting i det salte køkken. Det er et dejligt krydret og ofte både sødt og stærkt tilbehør til maden, som er med til at fremhæve din mads mange forskellige smagsnuancer. Chutney får simpelthen maden til at smage bedre.

Chutney laves typisk af hakket frugt, som koges ind til en tyktflydende konsistens sammen med krydderier, eddike og sukker. Du kan lave chutney med stort set hvilken som helst frugt eller du kan basere den på grøntsager.

Denne mirabellechutney har en dejlig syrligsød smag, fordi mirabeller indeholder en naturlig syrlighed. Ingefær og chili er med til at give chutneyen karakter, og når man smager på chutneyen, vil man først lægge mærke til den syrligtsøde smag og krydderierne kommer så til udtryk et sekund eller to efter. Du kan smage chutneyen til, så den er præcis så stærk, syrlig, sød eller krydret, som du ønsker det. Og vil du lave en større mængde, fordobler du blot opskriften.

Hjemmelavet mirabellechutney med chili og ingefær

Opskrift på mirabellechutney

Nedenfor finder du opskriften på den dejlige chutney med mirabeller. Har du masser af mirabeller fra haven eller hegnet, så kan disse andres opskrifter med mirabeller måske også inspirere dig:

Syltede mirabeller

Mirabellesaft med ingefær

Mirabellesirup

Mirabelleclafoutis med nougat

Mirabellemarmelade med lavendel og kardemomme

Mirabellechutney

Mirabellechutney

Hjemmelavet mirabellechutney er så lækkert og passer virkelig godt til efterårets mange varmende karryretter eller til gode kødretter. Chutneyen er syrligsød med et strejf af ingefær og chili – en perfekt kombination.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 30 min
Ret Chutney
Køkken Dansk
Antal 2 glas

Equipment

  • Sylteglas

Ingredienser
  

  • 750 g mirabeller
  • 1 stort æble
  • 1 stort løg
  • 250-300 g sukker
  • ca. 1/2 frisk chili
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/2 – 1 dl eddike

Sådan gør du
 

  • Vask mirabellerne, halver dem og fjern stenene.
  • Kom mirabellerne i en gryde sammen med resten af ingredienserne og bring det hele i kog.
  • Skru ned på lidt under middelvarme, når det koger, og lad chutney stå og småsimre i ca. 30 minutter, mens den langsomt koger ind og bliver mere tyktflydende. Rør jævnligt i gryden, så chutneyen ikke sætter sig.
  • Når den er ved at være der, smager du den til med sukker, eddike og krydderier, så den smager, som du ønsker det.
  • Hæld chutneyen på et skoldet og atamonskyllet sylteglas og luk til.
  • Opbevar chutneyen på køl. Uåbnet kan den holde sig i flere måneder og en lille måneds tid, når den er åbnet.
Hjemmelavet mirabellechutney

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar