Syltede radiser er enormt lækre og meget smukke at servere. Og så er de tilmed enormt nemme at lave selv. Har du køkkenhaven fyldt med radiser, er det bare med at komme i gang med at sylte dem, så du har radiser, selv når sommeren er forbi.
Syltning af radiser
Det er ikke det første, der falder én ind, når man trækker en radise op af jorden, at man kan sylte den, men det kan man faktisk, og det smager lækkert. Jeg elsker at have mit forrådskammer fyldt med syltede grøntsager, bær og marmelader, når sommeren er ovre. At vide, at jeg har alle disse lækkerier til vinteren. Det skyldes måske et urinstinkt, hvem ved.
Radisers røde ydre farver endda eddikelagen helt pink, og det ser enormt smukt ud. Der er ikke noget så indbydende som æstetisk mad – og gerne med lidt kulør. Man bliver så glad og opløftet.
Opskriften neden for er til ca. et glas, men har du mange radiser eller er helt vild med tanken om syltede radiser på de kedelige leverpostejsmadder igennem vinteren, ganger du blot opskriften og laver den mængde, der passer til dig. Og når nu du er i gang, så lav da også lige et glas til naboen eller din mor.
Opskrift på syltede radiser (1 glas)
- ca. 10 radiser eller 1 bundt, hvis du ikke har radiser i haven
- 2 dl klar lagereddike
- 2dl sukker
- 2 små kviste frisk dild
Kog eddike og sukker op, til sukkeret er helt smeltet. Lad eddikelagen køle lidt af – ca. til den er håndvarm.
Skær radiserne i skiver. Har du aflange, lidt tynde radiser, kan du med fordel skære dem i kvarte i stedet.
Hak dilden.
Læg radiseskiverne lagvis i et sylteglas sammen med dilden og hæld derefter den nedkølede eddikelage over.
Sæt låg på og opbevar på køl.