Menu

Syltede rosenblade

Syltede rosenblade

Syltede rosenblade er en ægte delikatesse, som laves på ingen tid og som kan holde sig i månedsvis på køl. Brug de smukke syltede blade på grilltallerkenen, i salater, sammen med omeletter eller stegte grøntsager.

Juni er rosernes tid

I juni skal man lave alt muligt med roser, for det er rosernes storhedstid – der, hvor de blomstrer helt overdådigt og kronblade ligger overalt på jorden i smukke farver.

Og man skal selvfølgelig lave syltede rosenblade. Det er så nemt og så lækkert, så det må man unde sig selv.

Du kan bruge hybenroser eller lige præcis de roser, som du har i haven uanset farven. Dog vil jeg sige, at dine syltede rosenblade bliver smukkest, hvis de har en farve og ikke er hvide, og de smager bedst, hvis du bruger duftende roser.

Jeg bruger altid min rose de recht, som jeg har en hel hæk af. Det har jeg selvfølgelig, fordi jeg bruger så mange roser i maden og til naturlige skønhedsprodukter, og netop denne rose er kendetegnet ved sin helt fantastiske duft, og så er den tilmed utrolig smuk. Den har været anvendt til parfume og rosenvand i mellemøsten i hundredvis af år, hvor de dyrker hele marker med denne dejlige rose.

Syltede rosenbladeSyltede rosenblade

Opskrift på syltede rosenblade (1 glas)

  • ca. 3 dl friskplukkede rosenblade
  • 2 dl eddike
  • 1 dl sukker

Kog en lage ved at varme eddike og sukker op ved middel varme, indtil al sukkeret er smeltet. Sluk for varmen lige når lagen er ved at komme i kog.

Stil lagen til afkøling.

Pluk kronbladene af roserne, så du har ca. 2-3 dl, når du propper dem ned i et litermål.

Fordel rosenbladene på et lyst klæde og kig dem efter for kryb og kravl, så du får sorteret uønsket indhold fra.

Fyld et sylteglas med rosenblade, og når lagen er helt afkølet, hælder du den over rosenbladene.

Lad rosenbladene stå og trække i en times tid og fyld så lidt flere rosenblade i glasset – pres dem godt ned i lagen, så de er helt dækket af lage. Rosenbladene vil efterhånden fylde mindre, som de står og trækker i lagen, og der vil blive plads til at komme lidt flere rosenblade i. Gentag om nødvendigt et par gange, så mængden af lage passer med mængden af rosenblade i glasset.

Opbevar de syltede rosenblade på køl – de kan holde sig i mange måneder.

God fornøjelse!

Syltede rosenblade

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar

    Følg med på bloglovin

    FRA HAVEN TIL MAVEN

    Nyeste opskrifter

    Timiansyltede auberginer i olivenolie

    Timiansyltede auberginer

    20. september 2021
    Upside-down-kage med blommer

    Upside-down blommekage

    18. september 2021
    Syltede grønne tomater

    Syltede grønne tomater

    17. september 2021

    Populære opskrifter lige nu

    Tomatsauce

    Brombærmarmelade

    Brombærlikør

    Syltede pærer

    Pæregalette

    Kategorier

    hjemmelavede scrunchies