Desserter

Rabarbergrød med råcreme og mandelkrokant

Rabarbergrød med råcreme og mandelkrokantDer er nu ikke noget som en god hjemmelavet rabarbergrød med råcreme og mandelkrokant til dessert. Det smager skønt og sommerligt, og så er det pærenemt at lave. 

Nostalgisk frugtgrød

Det er, som om frugtgrød har en nostalgi over sig, hvor man kommer til at tænke på lange varme somre, fuglesang og blomstrende haver. Frugtgrød har været en lidt overset dessert i mange år, men nu er den ved at vende tilbage til de moderne køkkener.

Og tak for det, for frugtgrød, og ikke mindst rabarbergrød, er virkelig lækkert og en god måde at anvende frugter og bær fra haven på.

Rabarbergrøden serveres her med en råcreme til (som bare passer eminent til). Hvis du ikke er til råcreme, kan du i stedet servere rabarbergrøden med fløde eller en god vaniljeis. Eller blot mælk, hvis det er en hverdagsdessert.

Er du mere til en siet rababergrød, så se opskriften her.

Rabarbergrød med råcreme og mandelkrokant

Opskrift på rabarbergrød med råcreme og mandelkrokant (ca. 6 personer)

  • 1 kg rabarber
  • 450 g sukker
  • 1 dl vand

Råcreme:

  • 4 æggeblommer
  • 8 spsk sukker (du kan også bruge flormelis)
  • 1/2 vanillestang eller 1 tsk vanillepasta eller tre tsk vanillesukker
  • 1/2 liter piskefløde

Mandelkrokant:

  • 75 g mandler
  • 2 spsk honning

Rens og snit rabarberne i mindre stykker på ca. 1-2 cm.

Kom dem i en gryde med vand og sukker og bring det hele i kog. Lad rabarberne småkoge i ca. 20 minutter, til du har en dejlig rabarbergrød.

Tag gryden af varmen og hæld grøden i en serveringsskål og drys med sukker, så grøden ikke trækker skind. Lad grøden dampe af og sæt den derefter på køl indtil servering.

Råcreme: Pisk æggeblommer sammen med sukker og vanilje, til massen er lys og luftig.

Pisk fløden stiv, men ikke alt for stiv, i en skål ved siden af.

Bland nu den stiftpiskede fløde sammen med æggemassen med en dejskraber med let hånd, til råcremen er lysegul og lækker blandet.

Mandelkrokant: Hak mandlerne groft og rist dem på en lille pande, til de er let gyldne.

Tilsæt honning og lad honningen bruse op sammen med mandlerne. Rør det godt rundt med mandlerne og hæld derefter det hele over på et stykke bagepapir.

Lad mandlerne køle af og stivne og hak dem derefter groft.

Server rabarbergrøden med en god klat råcreme og mandelkrokant ovenpå.

God fornøjelse!

Rabarbergrød med råcreme og mandelkrokantRabarbergrød med råcreme og mandelkrokant

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar