Menu
Kryddereddiker

Rabarbereddike

Hjemmelavet rabarbereddike

Det er absolut et must at lave sin egen rabarbereddike hvert år, når rabarbersæsonen går i gang. Det er en kryddereddike, som er helt fantastisk og med en meget smuk rød farve.

Konserveret smag af rabarber

Smagen er selvfølgelig helt intens af rabarber og rund og frugtagtig, og derfor er eddiken skøn at bruge i alle former for dressinger og marinader. Prøv at pensle et stykke svinekød med rabarbereddike, inden du kommer det på grillen. Du kan også komme rabarbereddiken direkte på salater eller i supper og saucer. Og nogle gange kan et stænk rabarbereddike give et spændende pift til en dessert.

Det er en virkelig nem kryddereddike at lave selv, og derfor er det bare om at komme i gang. Du kan lave lige så stor en portion, som du har lyst til, eller endda lave eddike ad flere omgange i løbet af sommerhalvåret.

Rabarbereddike er i øvrigt en smuk og fin hjemmelavet værtindegave. Giv den bort i en smuk flaske evt. sammen med en dejlig kryddersalt, fx hyldeblomstsalt med grønne purløg og lilla purløgsblomster eller kryddersalt med løvstikke, mælkebøtteblomster og ramsløgblomster.

Hjemmelavet rabarbereddike

Opskrift på rabarbereddike

  • 1-2 stængler røde rabarber
  • hvid eddike, fx en almindelig hvid lagereddike, hvidvinseddike eller hvid balsamicoeddike

Skyl rabarberstænglerne og skær dem i fine stykker af ca. en 1 cms tykkelse.

Kom alle rabarberstykkerne i et sylteglas og fyld eddike på, til rabarberne er helt dækkede.

Sæt låg på glasset og lad eddiken trække med rabarberne i ca. 2 uger. Allerede efter en dag eller to vil du se, hvordan eddiken tager farve af rabarberne.

Når eddiken har trukket et par uger, sier du rabarberne fra. Lad gerne eddiken løbe igennem et kaffefilter, så du har en helt ren eddike. Fyld eddiken på flaske og opbevar den ved almindelig stuetemperatur et sted, hvor du husker at bruge den.

Eddiken kan holde sige lang tid, et halvt til et helt år.

God fornøjelse!

Rabarbereddike

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar