Menu
Kryddereddiker

Rabarbereddike

Hjemmelavet rabarbereddike

Det er absolut et must at lave sin egen rabarbereddike hvert år, når rabarbersæsonen går i gang. Det er en kryddereddike, som er helt fantastisk og med en meget smuk rød farve.

Konserveret smag af rabarber

Rabarbereddike er den smukkeste eddike, man kan lave, sammen med purløgsblomstereddike og syreneddike. Den bliver knaldrød og er virkelig smuk. Og jo rødere rabarber du bruger, jo rødere vil kryddereddiken også blive.

Smagen er selvfølgelig helt intens af rabarber og rund og frugtagtig, og derfor er eddiken skøn at bruge i alle former for dressinger og marinader. Prøv at pensle et stykke svinekød med rabarbereddike, inden du kommer det på grillen. Du kan også komme rabarbereddiken direkte på salater eller i supper og saucer. Og nogle gange kan et stænk rabarbereddike give et spændende pift til en dessert.

Det er en virkelig nem kryddereddike at lave selv, og derfor er det bare om at komme i gang. Du kan lave lige så stor en portion, som du har lyst til, eller endda lave eddike ad flere omgange i løbet af sommerhalvåret.

Rabarbereddike er i øvrigt en smuk og fin hjemmelavet værtindegave. Giv den bort i en smuk flaske evt. sammen med en dejlig kryddersalt, fx hyldeblomstsalt med grønne purløg og lilla purløgsblomster eller kryddersalt med løvstikke, mælkebøtteblomster og ramsløgblomster.

Se alle opskrifter på hjemmelavede kryddereddiker

Hjemmelavet rabarbereddike

Opskrift på rabarbereddike

Neden for finder du den meget nemme opskrift på hjemmelavet kryddereddike med rabarber. Husk at bruge et par meget røde stængler, så får din eddike den smukkeste farve.

Har du masser af rabarber i haven, som du gerne vil lave dejlige ting af, så jeg masser af opskrifter med rabarber. Og måske kan du finde noget inspiration og et par gode opskrifter, der passer lige til dig. Her er et udvalg:


Rabarbermojito

Rabarbergalette

Grillet makrel med rabarbersauce

Rabarber slushice

Rabarberlikør


Se alle opskrifter med rabarber

Hjemmelavet rabarbereddike

Rabarbereddike

Det er absolut et must at lave sin egen rabarbereddike hvert år, når rabarbersæsonen går i gang. Det er en kryddereddike, som er helt fantastisk og med en meget smuk rød farve.
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 5 min
Ret Kryddereddike
Køkken Dansk
Antal 1 flaske

Equipment

  • 1 Glasflaske med låg

Ingredienser
  

  • 1-2 stængler røde rabarber
  • hvid eddike, fx en almindelig hvid lagereddike, hvidvinseddike eller hvid balsamicoeddike

Sådan gør du
 

  • Skyl rabarberstænglerne og skær dem i fine stykker af ca. en 1 cms tykkelse.
  • Kom alle rabarberstykkerne i et sylteglas og fyld eddike på, til rabarberne er helt dækkede.
  • Sæt låg på glasset og lad eddiken trække med rabarberne i ca. 2 uger. Allerede efter en dag eller to vil du se, hvordan eddiken tager farve af rabarberne.
  • Når eddiken har trukket et par uger, sier du rabarberne fra. Lad gerne eddiken løbe igennem et kaffefilter sat i en tragt, så du har en helt ren eddike. Fyld eddiken på flaske og opbevar den ved almindelig stuetemperatur et sted, hvor du husker at bruge den.

Noter

Rabarbereddike kan holde sig i lang tid – mindst et år. Farven vil dog blegne en smule med tiden, så brug gerne eddiken, mens den er smukkest.
Keyword Rabarber, Sommer

OBS: Vær opmærksom på, at man ikke må spise rabarbernes blade, da de indeholder gift, og indtagelse kan føre til svær forgiftning. Læs mere på fødevarestyrelsens hjemmeside.

Rabarbereddike

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.